|

Gözaltında 9 gün ağır işkence gördüm

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Tuncay Güney gözaltında 7 yıl önce verdiği ifadeleri doğrularken, “Cinsel organlarıma elektrik verildi. 9 gün işkence yaptılar” dedi.

00:00 - 12/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:16 - 12/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Gözaltında 9 gün ağır işkence gördüm
Gözaltında 9 gün ağır işkence gördüm

Ergenekon terör örgütü operasyonu kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e ağır suçlamalarda bulunan gazeteci Tuncay Güney'e 7 yıl sonra yaşadığı Kanada'da ilk kez Yeni Şafak ulaştı.

9 GÜN GÖZALTINDAYDIM

Veli Küçük'e yönelik iddiaların yer aldığı ifadenin kendisine ait olduğunu kabul eden Tuncay Güney, 'Resmi ifade 4 gündür ama ben 9 gün gözaltında tutuldum. Cinsel organıma elektrik verdiler. Olmadık hakaret ve küfürlere maruz kaldım. 'Romayı sen mi yaktın' diye sorsalardı, 'Ben yaktım' derdim” diye konuştu.

İFADELERİN ARKASINDAYIM

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le 1994'ten itibaren iyi tanıştıklarını, ailecek de görüştüklerini anlatan Tuncay Güney, 'Veli Küçük'ün Kuzey Irak'ta silah pazarladığı, PKK'ya bile silah verdiği yönünde ifadeniz var. Buna gerçekten tanık oldunuz mu' sorusuna şu cevabı verdi: 'Ben yıllarca, Akşam ve Milliyet gazeteleri ile HBB televiz-yonunda ve Strateji adlı dergide gazetecilik yaptım. Talabani ve Barzani ile yaptığım röportajlar bu kuruluşlarda yayınlandı. Kayıtları şu anda polisin elinde var. Bu ifadelerin altındaki imza benimdir ancak çok ağır işkence gördüm. Elektrik verdiler cinsel organlarıma.'


16 yıl önce