|

Gözaltındaki 26 zanlının 8'i serbest bırakıldı

Yeni Şafak
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 22:04 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Gözaltındaki 26 zanlının 8'i serbest bırakıldı
Gözaltındaki 26 zanlının 8'i serbest bırakıldı

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 8'i serbest bırakıldı.


Konya merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 8'i serbest bırakıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulanan 26 kişiden 8'i serbest bırakılırken, 18 kişinin sorgularının sürdüğü belirtildi.


Konya merkezli düzenlenen operasyon kapsamında dün sabah Konya'da 13, İstanbul'da 5, Kocaeli'nde 6, Mersin ve Elazığ'da da birer kişi gözaltına alınmıştı.


Hazırlık aşaması 1,5 yıl süren operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında İşçi Partisi (İP) Merkez Karar Kurulu üyesi ve eski İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uçkun Geray ile Ulusal Kanal'ın Akdeniz Bölge Temsilcisi Yusuf Buldu, Nuran Gökdemir, Milli Çözüm Dergisi Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül de gözaltına alınmıştı.


Konya Valisi Osman Aydın, operasyonun kendi başına ayrı bir operasyon olduğunu, zanlıların 'hükümeti yıkmak', 'kaos ortamı oluşturmak', 'yasadışı örgüte üye olmak' ve 'isyana teşvik' suçlamasıyla gözaltına alındıklarını açıklamıştı.


Ergenekon davasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ise gözaltının Ergenekon'la ilgili olup olmadığı yönündeki bir soruya “Bu operasyon Ergenekon'la ilgili ama talimatı bir vermedik” şeklinde yanıt vermişti.

16 yıl önce