|

Gözleri dönmüş

Hakim Mustafa Başer, paralel yapı soruşturması şüphelilerini tahliye ettirmek için verdiği korsan kararın Savcı Orhan Güldiker tarafından iade edilmesinden sonra ikinci kez kamikaze girişiminde bulundu. Bu girişimi de Savcı Hanefi Uslu engelledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 23:24 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklanan şüphelileri tahliye ettirmek için İstanbul 29. Asliye Ceza Hakimi Metin Özçelik ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'in, verdikleri kararların yok hükmünde kalması üzerine ikinci kez kamikaze girişimi yaptıkları ortaya çıktı.


HSYK müfettişlerinin hakimler Özçelik ile Başer'in verdiği korsan kararlar için hazırladığı ön raporun HSYK 2. Dairede görüşüldüğü saatlerde, söz konusu iki hakim de yine hukuksuz bir girişim için çalışıyordu.



AYNI SENARYO YENİDEN OYNANDI


Şüpheli avukatları 29. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Metin Özçelik'e, dün ikinci bir başvuru daha yaptı. Talebi değerlendiren Özçelik, CMK'nın 27. maddesine göre görev ve yetkinin Asliye Ceza Mahkemesi'nde olduğunu öne sürdü. İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararın 'yok hükmünde olduğuna' karar veren Özçelik ikinci korsan kararın, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi Necmettin Kafalı ve kararı yerine getirmeyen yetkililer hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına ve HSYK'ya bildirilmesine hükmetti. Özçelik, tahliye kararının uygulanması için İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi kararının İnfaz Savcılığı'na gönderilmesine karar verdi. Bu kararın ardından Cumartesi günü şüpheliler hakkında korsan tahliye kararı veren İstanbul 32. Asliye Ceza hakimi Mustafa Başer bir korsan karar daha verdi. Mahkemenin kararını yerine getirmeyenlerin hürriyeti tahdit suçu işleme ihtimali ile karşı karşıya olduğunu iddia eden hakim Başer, tahliye kararlarının uygulanmasını istedi. Nöbetçi infaz savcısı Ahmet Hanefi Uslu ise bir önceki İnfaz Savcısı Güldiker gibi Başer'in kararını iade etti.


#Hakim Mustafa Başer
#Metin Özçelik
#Asliye Ceza Mahkemesi
9 yıl önce