|

Gözyaşlarını tutamadılar

Bursa'da makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, binlerce vatandaş tarafından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına katılan Başbakan Yardımcısı Arınç'ın gözyaşlarını tutamadığı görüntülenirken, cenaze namazını kıldıran Bursa müftüsü Mehmet Emin Ay da gözyaşlarına hakim olamadı.

Yeni Şafak
14:48 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:27 - 27/05/2015 Çarşamba

Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın cenazesi bu sabah ailesi tarafından Şevket Yılmaz Hastanesi morgundan alınarak evine getirildi. Cenazeyi Yıldız ailesi ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Türk bayrağı asılı evin önünde dualar edilirken, ailesi ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba Ahmet Yıldız, “Herkes oğluma hakkını helal etsin. Herhangi bir alacağı olan bana gelsin" diyerek helallik diledi.



Yıldız'ın cenazesi daha sonra omuzlar üzerinde Merkez Camii'ne getirildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı, izdiham yaşanmaması için öğle ezanı okunmadan kılındı. Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, hem yaptığı konuşmada hem de namazı kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı. Yıldız'ın tabutu, namazı müteakip mezarlığa kadar omuzlar üzerinde taşındı. Görevliler izdiham yaşanmaması için vatandaşları sık sık ikaz etti.




Cenazeye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Tekbirler getiren kalabalık, şehit başkan için gözyaşı döktü. Bakanlar Yıldız'ın mezarına kürekle toprak atarken, 'Şahadetin mübarek olsun şehit başkanım' yazılı pankart dikkat çekti. Defin sırasında acılı baba Ahmet Yıldız'ı bakanlar teselli etti. Bu arada şehit başkanın küçük oğlu Ahmet Talha Yıldız'ı Vali Karaloğlu dizine oturtarak taziyeleri kabul etti. Karaloğlu, baba Yıldız'a şehitlik beratı verdi.



#cüneyt yıldız
#bursa gürsu ilçesi belediye başkanlığı
#belediye başkanı cüneyt yıldız
#mehmet emin ay
#bülent arınç
9 yıl önce