|

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, binlerce vatandaş tarafından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Törenlere, Bülent Arınç ile Bakanlar Faruk Çelik ile Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:54 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Bursa'da, 20 Mayıs tarihinde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu, önceki gün 40 yaşında hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın cenazesi toprağa verildi. Sabah Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Yıldız'ın cenazesi, düzenlenecek tören için Gürsu Belediyesi önüne getirildi. Cüneyt Yıldız'ın babası Ahmet Yıldız ve oğlu Ahmet Talha Yıldız, burada taziyeleri kabul etti.



KİMSE ONU KÖTÜ BİLMEZDİ


Başbakan Yardımcısı Arınç, burada yaptığı konuşmada, Yıldız'ı tüm dostları, sevenleri ve Gürsu halkıyla Allah'a emanet ettiklerini belirtti. Yıldız'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve Gürsu halkına başsağlığı dileklerini ileten Arınç, şöyle devam etti: “Bursa'ya yeni gelmiştim. Yüzü gülen bir insandı. İnsana huzur ve rahatlık veriyordu. Hiçbir zaman kimse hakkında kötü konuşmuyordu. Hiçbir olumsuzluğu bize anlatmıyordu. Bugün bir siyasi parti çatısı altında toplanmadık. İyi bir mümin olan kardeşimize şehadetimiz de inşallah Allah indinde kabul görür." Arınç'ın konuşmasını tamamlamasının ardından, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, dua okudu. Ay'ın dua ettirirken duygulanmasıyla, protokol üyeleri ve diğer katılımcılar da gözyaşlarına hakim olamadı.



CENAZEYE BİNLERCE KİŞİ KATILDI


Yıldız'ın cenazesi daha sonra omuzlar üzerinde Merkez Camii'ne getirildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı, izdiham yaşanmaması için öğle ezanı okunmadan kılındı. Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, hem yaptığı konuşmada hem de namazı kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazının kılınmasından sonra Cüneyt Yıldız'ın cenazesi, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Arınç ile bakanlar Çelik ve Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve vatandaşların katılımıyla ilçe mezarlığında defnedildi.


#Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız
#Cüneyt Yıldız
#bursa
9 yıl önce