|

Güç dengesi verilecek yanıta bağlı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'nın tacizlerine ilişkin 'Daily Sabah' gazetesinde bir makale kaleme aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:43 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Yazısında Kalın, ABD, Türkiye, AB ve Körfez ülkelerinden oluşan Esed karşıtı uluslararası ittifakın, Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i kurtarmak için oynadığı kumara nasıl yanıt vereceğinin, küresel güç dengesinin temel parametrelerini şekillendireceğini kaydetti. Rusya'nın Esed rejimine açık askeri operasyonlarla desteğinin, Esed karşıtı uluslararası koalisyonunun yıllar süren kararsızlığı üzerine geldiğine dikkati çeken Kalın, şu anda Rusya ve İran'ın, yeni bir ittifak kurmak için IŞİD'i bir sis perdesi gibi kullandığını kaydetti.



MOSKOVA HEDEF OLABİLİR


“Rus hava saldırıları, sonunda Esed'in gitmesine tanıklık edecek siyasi bir geçişe zemin hazırlamaktan çok Esed'i süresiz olarak iktidarda tutmak için planlanmış görünüyor. Dört yıldan uzun süren kanlı bir savaşın ardından Esed'i iktidarda tutmak, sadece nefreti, düşmanlığı ve çatışmayı körükleyecek ve IŞİD ile diğer aşırılıkçı örgütlere yardım edecektir” diye yazan Kalın, Moskova'nın bu tutumunu sürdürmesi halinde 'aşırılıkçı örgütlerin' hedefi haline gelebileceği uyarısı yaptı.


#Rus hava saldırıları
#Esed
#Beşşar Esed
#İbrahim Kalın
9 yıl önce