|

Gücü tükenince yere çakıldı

Adana'da bir inşaatta çalışan Ömer Sönmez, tuğlaları almak isterken dengesini kaybetti. Yük asansörünün sepetinde bir süre asılı kalan işçi, dermanı kalmayınca 6'ncı kattan yere düşerek öldü.

.
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:47 - 29/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Gücü tükenince yere çakıldı
Gücü tükenince yere çakıldı

İnşaatlarda yaşanan iş kazalarına dün bir yenisi daha eklendi. Adana'da, bir apartman inşaatından yere çakılan işçi canından oldu. Olay, merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'nde yaşandı. 8 katlı bir apartman inşaatında çalışan duvar ustası Ömer Sönmez (50), 6'ncı kata yük asansörüyle çıkartılan tuğlaları indirmek istediği sırada dengesini kaybedince, düşmemek için sepete tutundu.

ARKADAŞLARI ÜZÜNTÜDEN KAHROLDU

Burada bir süre asılı kalan işçi, gücü tükenince 6'ncı kattan zemindeki tuğlaların üzerine düştü. Ağır yaralanan Sönmez, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Acı haberi duyan arkadaşları yasa boğuldu. Sönmez'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

BİLİRKİŞİ, İHMALİ ARAŞTIRACAK

Kazada ihmal olup olmadığını bilirkişi ortaya çıkaracak. Yeni yürürlüğe giren İş Güvenliği yeni yönetmeliğinin 25. maddesi olayda ihmal olduğunu gözler önüne seriyor. Madde şöyle: 'Bina dışında kurulan yük asansörlerinin çerçevesi, tabandan en az 3 metre kadar sağlam bir şekilde örtülecek ve ayrıca kapıların bulunduğu cephe, yüksekliği boyunca tamamen kapatılacaktır.'

9 yıl önce