|

Güle güle döndüler

İsrail saldırılarında yaralanan ve Türkiye'ye getirilen Filistinliler, gördükleri tedavi sonrasında ülkelerine döndü. Tedavisi tamamlanan 5'i çocuk 29 Filistinliyi götüren askeri uçak, 21 yaralıyı daha Türkiye'ye getirdi.

Ankara
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 23:31 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Güle güle döndüler
Güle güle döndüler

İsrail saldırılarında yaralanan ve tedavi için Türkiye'ye getirilen 5'i çocuk 29 Filistinli, tedavilerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine geri götürüldü. Yaralıları ülkelerine götüren askeri uçak, 21 yaralıyı daha tedavi için Türkiye'ye getirdi. Tel Aviv'e giden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakta, Ağustos ayında Türkiye'ye getirilen ve tedavileri Ankara ve İstanbul'daki hastanelerde tamamlanan Filistinliler ile refakatçileri bulunuyordu.

Tedavisi tamamlanarak ülkelerine dönen Filistinlilerden 17 yaşındaki Selahattin Abu Gabin, Gazze'de evinin önünde oynarken yaralanmıştı. İstanbul'da tedavisi yapılan Abu Gabin'in vücudundan 4 şarapnel parçası çıkarıldı. Tedavisi tamamlanan Filistinlilerin en küçüğü 3 yaşındaki Nemi Ebu El Ful ise babası ile birlikte su almak için evden çıktıklarında yakınlardaki bir evin bombalanması sonucu başından yaralandı.

21 yaralı daha getirildi

Tedavisi tamamlanan Gazzelileri ülkesine götüren askeri uçak, 5'i çocuk 21 yaralı ve refakatçılarını alarak Türkiye'ye döndü. Yaralılar, İzmir'deki Tepecik, Bozyaka ve Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Alsancak Devlet Hastanesinde tedavi edilecek.

10 yıl önce