|

Gülen, kendisine destek olmayanları ahiret azabıyla tehdit etti

Fethullah Gülen'in​ bu seferki hedefi Paralel Yapı'ya yönelik düzenlenen operasyonlar sonrasında kendisinden yana tavır sergilemeyen entelektüellerdi. 17 Aralık'tan bu yana dalgalar halinde devam eden operasyonlar karşısında kendisinin yanında yer almayanlara ​tepki gösteren Gülen bu entelektüellerin cehenneme gideceklerini ima eden açıklamalarda bulundu​.

Yeni Şafak
01:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 11:04 - 28/04/2015 Salı
Diğer

Paralel Yapı'yı hedef alan operasyonların son dalgasının ardından gözler Pensilvanya'ya çevrilmişti. Herkul.org sitesinde yayınlanan Bamteli sohbetinde gündeme dair açıklamalarda bulunan Fethullah Gülen Türk entelektüellerini dilsiz şeytan durumuna düşmekle suçladı.



Cehennemde yanacaksınız!


Türk entelektüellerinin Paralel Yapı operasyonlarına karşı çıkmaları gerektiğini vurgulayan Fethullah Gülen aksi takdirde suça iştirak edeceklerini, cezasına da ortak olacaklarını söyledi. Ayrıca olaylar karşısında kendisinden yana tavır almayan entelektüellerin cehenneme gideceklerini ima etti.



Sohbetinde, entelektüeller arasından Dreyfus Davası'ndaki Emile Zola'nın gösterdiği tavrı gösteren kişiler çıkmasını dileyen Gülen,"İnsan ne kadar arzu ederdi, alnını yere koyan, secde eden insanlardan bir kaç tanesi, en azından Mekke'deki müşrikler gibi, binlerce ailenin yüreğini sızlatan, binlerce insanı vazifelerini yaptığından dolayı gadre uğratan zalimler güruhuna karşı “yeter artık" falan deyip entelektüelce bir tavır sergileseydi" şeklinde konuştu.



"AHİRETLERİNİ KURTARACAKLARDI"


Türk entelektüellerini dilsiz şeytan durumuna düşmekle suçlayan Gülen, "İnsan ne kadar arzu ederdi!.. Ahiretlerini kurtaracaklardı. Maalesef aynı cürmün cezasını paylaşacaklar; birileri cürüm işleyerek, diğerleri de cürüm karşısında sessiz kalarak o cürme iştirak ettiklerinden dolayı, o cürmün cezasını müşterek olarak çekecekler öbür tarafta." diyerek, kendisine destek vermeyenlerin cehenneme gideceğinin ima etti.



''YİNE BİZİM CANIMIZ YANACAK''


"Ve yine bizim canımız yanacak, onları öyle gördükçe, yüreğimiz sızlayacak; ciğerimize zıpkın saplanmış gibi bir acı duyacağız. Cenâb-ı Hak tez zamanda aklını yitirmiş kimselerin tutulmuş akıllarının zincirlerini, bağlarını çözsün, doğruyu göstersin, hakiki imana ulaştırsın, zulümden vazgeçirsin."





#Fethullah Gülen
#paralel yapı
#Dreyfus Davası
9 yıl önce