|

Gülen ve Papa’yı kim görüştürdü?

FETÖ’nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Fetullah Gülen, Türkiye’yi terk etmeden önce Vatikan’da Papa ile görüşmüştür. Bu görüşmeye aracı olan kişi kimdir? Bunun Dışişleri Bakanlığı ve Vatikan’dan sorulmasını istiyorum. Bu kişiyi ben biliyorum. Türkiye’de yer yerinden oynayacaktır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 07:26 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında toplandı. MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, işin siyasi ayağına yönelik herhangi bir ilerlemenin söz konusu olmadığını savunarak, “Olayın mali boyutu gerçekten tüyler ürpertici bir miktara ulaştığı iddiaları ortada dolaşırken bizler mali boyutuna yönelik de ciddi bir çalışma yapıp ortaya koyamadık. Komisyon çalışmalarında normal sürede bir ay kaldı. Süre planlaması da göz önüne alınarak cezaevinde bulunan birkaç önemli isim, MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı, görevdeki kuvvet komutanları ve mali ayağı ile ilgili bize detaylı bilgiyi verecek kişilerin dinlenmesini talep ediyorum" diye konuştu.



TÜRKİYE'DE YER YERİNDEN OYNAR


Komisyon Başkanvekili ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise komisyon olarak bu konunun her yönüyle araştırılması tarafında olduklarını söyledi. Özdağ, şu değerlendirmede bulundu:



“Fetullah Gülen Türkiye'yi terk etmeden önce Vatikan'da Papa ile görüşmüştür. Bu görüşmeye aracı olan kişi kimdir. Bunun Dışişleri Bakanlığı ve Vatikan'dan sorulmasını istiyorum. Bu kişiyi ben biliyorum. Türkiye'de yer yerinden oynayacaktır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık öncesinde ABD'ye gitmiştir. CHP Genel Merkezine yazı yazılarak Kılıçdaroğlu'nun seyahatinde hangi enstitüleri ziyaret ettiği, bunların Gülen ile ilişkili enstitü olup olmadığını soralım. Fetullah Gülen'le ilişkili enstitüde hangi genel başkan yardımcılarıyla görüştüğü, görüşmede Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin olup olmadığını soralım."



YÜRÜYEN ARABAYA BİNDİLER


Özdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığını bildiklerini vurgulayarak, “Bu yapı her zaman yürüyen arabaya binmişlerdir. İlk defa duran arabaya binmeye çalışmışlardır. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde de CHP'yi desteklemişlerdir, HDP'yi desteklemişlerdir. 'HDP barajı aşmalı, AK Parti tek başına iktidar olmamalı' diye başlamışlardır. Bu onların tercihidir. İlk defa muhalefeti desteklemişlerdir. 17-25 Aralık sonrası kaç CHP milletvekili bunların kanalına destek vermiştir. Kayyum atamalarında kim itirazda bulunmuştur, buralar kapatılırken hangi milletvekilleri bu yapılara destek vermiştir?" ifadelerini kullandı.





PAPA'YI DA ÇAĞIRALIM


Özdağ, herhangi bir suç işledikleri sabit olmayan yapıya destekle, suç işledikten sonraki yapıya destek vermenin çok farklı şeyler olduğunu dile getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da darbe girişiminin tüm liderlere sorulmasından taraf olduklarını belirterek, “Davutoğlu'na da soralım. Papa'yı da çağıralım da bitsin. Tayyip Bey, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'ın da irtibatını araştıralım o zaman. Bütün liderlerin Gülen ile irtibatını araştıralım o zaman" dedi.


#Darbe Girişimi
#Selçuk Özdağ
#FETÖ
7 yıl önce