|

Gülen, Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi!

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, "Gülen grubu Fenerbahçe'den istediği 50 milyon dolarlık yardımı alamayınca Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin şike sürecine sokulduğunu" söyledi. Yarsuvat, Yıldırım'ın, asliye cezada yargılanması ve tutuklanmaması gerektiğini, ama Olgun Peker'le ilgili iddialar kapsamında olayı çete gördüklerini ve ağır cezaya gittiklerini söyledi.

Yeni Şafak
09:36 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 07:44 - 17/12/2014 Çarşamba
Diğer

Milliyet Gazetesi yazarlarından Atilla Gökçe, Fenerbahçe Başkanı AzizYıldırım'ın da içerisinde bulunduğu şike davası ile ilgili bir yazı yazdı. Bu yazıda Atilla Gökçe, Galatasaray'ın şimdiki başkanı Duygun Yarsuvat'ın o süreç ile ilgili bir sözünü paylaştı.


Gökçe, Yarsuvat'ın, Fethullah Gülen grubunun Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istemesi ve Yıldırım'ın da bu parayı vermemesi üzerine bu olayların gerçekleştiğini söylediğini köşesine taşıdı.


İşte o yazı:


Galatasaray Başkanı; “-Aziz Yıldırım, 6222 sayılı yasa kapsamında yargılandı. Normal olarak asliye ceza mahkemesinde yargılanması gerekirdi. Ama Giresunspor eski başkanı Olgun Peker’le ilgili iddialar kapsamında olayı çete suçu olarak gördüler ve ağır cezaya gittiler. Bence bu yanlıştı. Normal olarak asliye cezada yargılansaydı, tutuklanmazdı. Asliye cezada suçlu bulunsa dahi “hükmün açıklanması geri bırakılır” ve bu kadar yıpranmamış olurdu. Bu dava ile ilgili yargılama usulü kararları üç gün içinde değişti. İyi olmadı.”


Yarsuvat’a “Peki bu çoraplar neden örüldü başkanın başına?” diye sordum.


Aynen şunları söyledi:


“-Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı.... Henüz sonlanmayan bir süreç!”

#fethullah gülen
#paralel yapı
#aziz yıldırım
#3 temmuz
#şike davası
#futbol
#fenerbahçe
#duygun yarsuvat
9 yıl önce