|

Gülen yine renk verdi: Kara Marmara

İsrail, 2010 yılında Gazze'deki ablukayı delmek için insani yardım malzemesi yüklü gemi filosundaki Mavi Marmara'yı saldırıp 10 Türk vatandaşını şehit etmişti. Fethullah Gülen de o günlerde İsrail'den yana tavır alıp "otoriteden izin alınmalıydı" diyerek teröre maruz kalan sivilleri suçlamıştı. Gülen şimdi de İsrail'in katliam işlediği ve insanlığın sembolü olan Mavi Marmara için "Kara Marmara" diyerek rengini bir kere daha belli etti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 6/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:42 - 6/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Gülen yine renk verdi: Kara Marmara
Gülen yine renk verdi: Kara Marmara

Fethullah Gülen, Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı son açıklamalarında, 10 Türk vatandaşının İsrail tarafından şehit edildiği Mavi Marmara gemisine saldırdı.

İzinsiz yardım toplama yetkisi kaldıran Cemaatin yardım derneği Kimse Yok mu'ya sahip çıkarken, Gazze'ye götürülen yardımları anlatan Gülen Mavi Marmara gemisini hedef yaptı.

Ülkenin kredisi zedelendi

"Mavi Marmara, yeşil Marmara, ak Marmara, kara Marmara" diyen Gülen'in "Kara Marmara" derken yaptığı vurgu dikkat çekti. Gülen, Mavi Marmara saldırısı için "Ülkenin kredisi zedelendi bir yönüyle" yorumu da yaptı.

Fethullah Gülen İsrail'in kanlı baskından bir kaç gün sonra, İHH'nın İsrail'den izin almamasını eleştirip "İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" açıklamasını yapmıştı.

10 yıl önce