|

'Gülen'in iadesi konusunda yeni gelişmeler olacak'

Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle ABD ile Türkiye'nin ortak noktalarda buluşabileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş,​ "FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi konusunda yeni gelişmeler olacaktır" diye konuştu.

Yeni Şafak
23:40 - 1/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:43 - 1/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TRT canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.



Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şu şekilde:



Anayasa değişikliği konusunda kararı verecek olan parlamentodur. MHP'nin de kabul ettiği bir içerik parlamentoya gelecek. Değişiklik için mutlaka halka gidilmelidir.



AK Parti'nin fire vereceğini
düşünmesinler


Yeni sistemde yürütme iki başlılıktan kurtulacaktır. Düzenlemeyle siyaset doğal mecrasında akacak. AK Parti'nin fire vereceğini kimse düşünmesin. Referandumda çok büyük oranda evet oyu verileceğini düşünüyorum. CHP de keşke bu sürecin içinde olsaydı.



Halep'te ateşkes için sona yaklaşıldı


DEAŞ'ın çıkarıldığı yerlere başka terör örgütleri sokulmamalıdır. Türkiye'nin bir güvenli bölge oluşturması kararlılığımızı herkesle paylaştık. Halep'te bir an önce silahlar susturulmalı, insani yardım yapılmalıdır. Türkiye bölgedeki dengelerin korunması konusunda üzerine düşeni yapıyor. Halep'te ateşkes için sona yaklaşıldı.



ABD
, PYD'yi kalkan olarak gördü


ABD, DEAŞ'a karşı PYD'yi kalkan olarak gördü. ABD, PYD'yi bir süre sonra kenara bırakacaktır.



Gülen'in iadesi konusunda yeni gelişmeler olacaktır


Trump'ın gelmesiyle ABD ile Türkiye'nin ortak noktalarda buluşabileceğini düşünüyoruz. FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi konusunda yeni gelişmeler olacaktır.



Böyle bir darbe teşebbüsünün siyasi ayağının olmaması mümkün değil. Önünde sonunda FETÖ'nün siyasi ayağına ulaşılacak, hesabı sorulacaktır.



AP'nin kararı yok hükmündedir. Parlamentonun ayıbının AB liderleri tarafından tolere edileceğini düşünüyorum



Adana'daki yurt yangınında ihmali, kusuru olan bedelini ödeyecektir.



Hac ve umre ücretleri dolar değil, TL üzerinden belirlenebilir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda çalışma yapacaktır.




#Başbakan Yardımcısı
#Numan Kurtulmuş
#Halep
#DEAŞ
#PYD
7 yıl önce