|

Gündem ittifak

Geçici kabinenin kurulmasının ardından ittifak senaryoları hızlandı. 7 Haziran öncesi konuşulan AK Parti-Saadet Partisi ittifakı yeniden gündeme geldi. Genel başkanlar açıklamalarıyla bu ihtimale kapıyı kapatmadı. İki partinin üst düzey isimlerinin de nabız yokladığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 00:04 - 30/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Siyasi partiler, seçim hükümetinin kurulmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Siyasi kulislerde ittifak senaryoları da konuşulmaya başlandı. Bu kapsamda AK Parti ile Saadet Partili genel başkan yardımcılarının biraraya gelerek nabız yokladığı öğrenildi.


7 Haziran genel seçimlerinin ardından ortaya çıkan koalisyon senaryolarından hiçbiri gerçekleşmeyince Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tekrar seçim kararı aldı. Tekrar seçimin gündeme gelmesi ve Geçici Seçim Hükümeti'nin kurulmasının ardından siyasi kulisler yeniden hareketlendi. 7 Haziran seçimleri öncesinde de konuşulan AK Parti-Saadet Partisi ittifakının yeniden gündeme geldiği ve nabız tutmaya yönelik görüşmelerin gerçekleştiği belirtiliyor.



NABIZ YOKLAMA GÖRÜŞMELERİ


Şu ana kadar AK Parti-Saadet Partisi ittifakı ile şu aşamada resmi bir görüşme ve alınmış bir karar yok. Ancak genel başkan yardımcıları düzeyinde görüşmelerin sürdüğü kaydediliyor. Görüşmelerde, haziran ayında yapılan seçimlerde yüzde 2 civarında oy alan Saadet Partisi ile yapılacak ittifakın milletvekili dağılımına nasıl bir etki yapacağının değerlendirildiği belirtiliyor.



DAVUTOĞLU GÖRÜŞME MESAJI VERDİ


Bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile SP lideri Mustafa Kamalak'ın ittifak söylentileri ile ilgili yaptıkları açıklamalar ise dikkati çekti. Davutoğlu, önceki gün bir televizyon programında SP ile seçim ittifakı yapılıp yapmayacağına ilişkin bir soru üzerine, “Eğer Türkiye 2-3 ana akımın öncülüğünde bir siyaseti yapar, parçalanmışlık yok olursa istikrar daha kolay sağlanır. Bu bağlamda her parti ile görüşme zemini olduğu kanaatindeyim” yanıtını verdi.



KAMALAK KAPIYI KAPATMADI


Kamalak ise verdiği bir röportajda, “Ev yanarken itfaiye görevlisinin düşüncesi, fikri, zikri sorulmaz. Bu manada siyasi partiler ülkedeki yangını söndürmek, milletin sıkıntılarını gidermek için vardır. Eğer AK Parti ile değil herhangi bir parti ile bir araya gelmek insanlarımızın sıkıntısını gidermede faydalı olacaksa, niye görüşme olmasın” ifadelerini kullandı. İki liderin de ittifak görüşmesine açık olması ve kapıyı açık tutan açıklamaları, 1 Kasım tekrar seçimi öncesinde AK Parti-Saadet Partisi ittifakının kurulacağı yorumlarını da beraberinde getirdi.


#ak parti saadet partisi
#ak parti saadet ittfaki
#ittfak
9 yıl önce