|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak
19:00 - 17/12/2014 Wednesday
Güncelleme: 17:06 - 17/12/2014 Wednesday
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gülen'e: Çok istiyorsan gel


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı açılış törenine katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Fethullah Gülen'in gözaltılarla ilgili açıklamalarına değinerek, çok istiyorsan onların yanına gel çağrısı yaptı.


Erdoğan konuşmasında şu noktalara değindi: "Pensilvanya açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz şahsıma yönelik çok çirkin benzetmeler, beddua seansları ve şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan, onun kendi takımı için 'onların yerinde olmak isterdim' diyor. Senin elini, kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına, gel onların yerine. Hiç kimse sana 'gelme' demiyor, gel. Çoktandır sana 'gel' diyoruz zaten. Pensilvanya'da koruma altında olanlar buraya gelemez."


"Bu ülkeyi maşalara asla teslim etmeyeceğiz." açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkeyi uluslararası çevrelerin taşeronu olan ihanet şebekelerine, paralel devlet yapılanmalarına, hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz." dedi.


2- Hüseyin Gülerce'den dikkat çeken açıklama: "Hayati tehdit altındayım"


Hakkında Paralel Yapı operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkarılan ve ifade verdikten sonra serbest bırakılan Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, bugün attığı tweetlerle çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gülerce, Twitter'da Fuat Avni'nin son yazdığı tweetlerin yalan olduğunu ve hayati bir tehdit altında olduğunu belirtti.


İşte o tweetler:


3-Yakup Köse: Zaman hükümeti suçlamamı istedi


Gazetemizin yazarlarından İsmail Kılıçarslan, 28 Şubat'ın 14 yaşındaki "idam mahkumu" Yakup Köse hakkında çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Kılıçarslan, Köse'nin bir süre önce kendisine, "Beni Zaman'dan aradılar abi. Muhabir hükümeti suçlayıcı bir söyleşi vermemi isteyip 'biliyorsun tutuklama kararın var. Zaman'da yayınlanacak böyle bir söyleşinin sana faydası dokunur' dedi. 'Elinizden geleni ardına koymayın deyip' telefonu kapattım" dediğini aktardı.


4- Akyürek 'Hrant Dink ne olursa olsun öldürülecek' notunu gizledi


İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında, "Dink'in ölümünde ihmali olduğu" iddia edilen dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde çarpıcı detaylar ortaya çıktı.


Cinayetin işlendiği dönemde İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet İlhan Güler'in savcılık ifadesinde çok çarpıcı detaylar yer alıyor. Güler, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in "'Hrant Dink ne olursa olsun öldürülecek' şeklindeki istihbarat notunu gizlediğini söyledi.


5- Diyarbakır'da polise silahlı saldırı


Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesinde dün gece yasadışı gösteri yapan gruplar, müdahale etmek için bölgeye giden polis ekiplerine uzun ve kısa namlulu silahlarla ateş açıp, el yapımı patlayıcıyla saldırdı.


Polisin de saldırganlara müdahale ettiği olaylar sırasında, polise ateş açan Abdulkadir Çakmak, açılan ateşte başı ve göğsüne isabet eden 3 kurşunla vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çakmak, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.


6- Latif Erdoğan: Gülen gelseydi idamlar başlayacaktı


Cemaate yakınlığıyla bilinen isim Latif Erdoğan, 17 Aralık darbe girişiminin başarılı olması halinde Fethullah Gülen’in Türkiye’ye halife olarak geleceğini açıkladı. Erdoğan, darbenin ardından planlanan 3 hedeften bahsederek "İdam cezası geri getirilecekti. Türkiye’de iş görebilecek, toplumu derleyip toparlayabilecek, aklı başında kim varsa hepsi darağacına gönderilecekti" dedi.


Bir dönem Fethullah Gülen’in en yakınında bulunmuş, daha sonra Cemaat’ten ayrılmış olan Latif Erdoğan çarpıcı iddialarda bulundu. Gülen’in aslında 3′lü ittifakın (İngiltere, Amerika ve İsrail)  kurmak istediği hilafetin halifesi olarak düşünüldüğünü söyleyen Erdoğan, “Eğer 17 Aralık başarılı olsaydı, Gülen Türkiye’ye halife olarak gelecekti” dedi. 


7- Konya-İstanbul YHT hattı açıldı


Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı tören ile açıldı. Yüksek Hızlı Tren hattı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Konya-İstanbul arasındaki hızlı trenin 1 haftaboyunca ücretsiz hizmet vereceğini müjdesini verdi.


Konya-İstanbul YHT'nin, günde 2 gidiş 2 dönüş 4 sefer yapacak. YHT'lerin Konya'dan 6.10 ve 18.35'te hareket edecek. İstanbul'dan ise  (Pendik) 7.10 ve 18.30 saatlerinde hareket edecek. YHT'lerin, İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir ve Konya güzergahında hizmet verecek.


YHT'lerde erken bilet alan yolcuların 42,5 liradan seyahat edebilecek. Ekonomi tipinde tam biletle 85 lira, business tipi koltuk tipinde ise tam biletle 119 lira karşılığında seyahat edilecek. Öğrenci, öğretmen, TSK mensubu, 60-64 yaş, basın mensubu, gidiş-dönüş bileti alan yolcular yüzde 20 indirimli seyahat edecek.


8- Tarihi karar: AP'den Filistin Devleti'ne destek


Avrupa Parlamentosu, Filistin'in devlet olarak tanınmasını prensipte desteklediğini bildiren karar tasarısını 498 oyla kabul etti. Bağlayıcı nitelik taşımayan karar, Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin hükümetlerinin de konuyu kendi gündemlerine taşıması açısından önem taşıyor.


9- Avukat Mustafa D. İnal: Hedef gösteriliyorum


Tahşiyecilerin lideri Mehmet Doğan'ın avukatı Mustafa Doğan İnal bugün sosyal medyada Fuat Avni isimli operasyon hesabı üzerinden hedef gösterildi. Paralel yapının hakkında yıpratma kampanyası başlattığı İnal iddialara cevap verdi. Avukat İnal, hiç kimse ile avukatlığı dışında bir bağlantısı ve ortaklığı olmadığını kaydedip, "hedef gösteriliyorum" dedi.


10- Ekonomide bugün


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü dünkü kapanışa göre 1.629,53 puanlık yükselişle 80.820,72 puandan tamamladı.


Akaryakıt dağıtım şirketleri benzinde ortalama 5-6 kuruş indirim yaptı. İstanbul'da litresi 4,30-4,32 liradan satılan 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 4,24-4,26, İzmir'de ise 4,32-4,33'den 4,27-4,28 liraya düştü.

#ekonomi
#borsa
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#Mevlana
#Paralel Yapı
#filistin
#AP
#Avrupa Parlamentosu
#YHT
#17 Aralık
#Fethullah Gülen
#Diyarbakır
#Hrant Dink
#Yakup Köse
#Hüseyin Gülerce
9 years ago