|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

18:45 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:51 - 18/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak
1- Ekrem Dumanlı, Gülen'i neredeyse tanımadı


Medya ve polise yapılan operasyonda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı savcılığa 22 sayfa ifade verdi. İfade İstanbul Emniyeti'nde Savcı Fuzuli Aydoğdu tarafından alındı.


Ekrem Dumanlı ifadesinde, Fethullah Gülen ile olan ilişkisini bilinenden çok daha düşük seviyeye indirdi. Fethullah Gülen'i vaaz ve kitaplarından tanıdığını daha sonra da yüz yüze görüşme imkanı olduğunu kaydeden Dumanlı, "Fethullah Gülen ile gazetecilik çerçevesinde görüşüyorum” dedi.


2- STV spikerinden Erdoğan'a küfür ve beddua


Fethullah Gülen'den sonra cemaatinin mensupları da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beddua etmeye başladı. STV spikerlerinden Asım Yıldırım, twitter hesabından Erdoğan'a, hakaret, küfür ve beddualar etti. Yıldırım, 2011'da milletvekili genel seçimlerinde sandığa elinde bidon ve üzerine atletle giderek bugün omuz omuza oldukları ulusalcılara cevap vermişti.


Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da gözaltına alındığı paralel yapıya yönelik son operasyonlara tepki gösteren Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef yaptı.


Erdoğan'a "Ey Recep t" diye seslenen Yıldırım, "Allah belanı versin" dedi. Beddualarına küfür ve hakaretler de ekleyen Yıldırım Erdoğan için, "Pers uşağı, ikinci evci, şaklaban, şizofren, hırsız, vatan haini, sahtekar, yamuk, dindar görünümlü vahşi" ifadelerini kullandı.


Erdoğan'a galiz küfür ve hakaretlerle saldıran Asım Yıldırım, daha sonra tepkiler nedeniyle tweetlerini sildi.


3- Hidayet Karaca ifade vermeyi reddetti


Paralel yapı kapsamında şüphelilerin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 1. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgu işlemleri devam ediyor.


Sorgu salonuna ifade vermek için 5'inci kişi olarak Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca girdi. 

"Silahlı terör örgütüne üye olmak", "cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "iftira " suçlarından tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilen Karaca, mahkemenin tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirdiğini iddia ederek sorgu hakimine ifade vermeyi reddetti.

4- Başbakan Davutoğlu 7 maddelik paketi açıkladı 


Başbakan Ahmet Davutoğlu '10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programı'nda merakla beklenen 7 maddelik 2. paketi açıkladı. İşte pakette dikkat çeken kimi başlıklar:


Üretimde verimliliğin sağlanması


İstanbul finans merkezi projesi


Kamu gelirlerinde kalite


Yurt içi tasarruf oranının artırılması


Bürokrasiden kaynaklanabilecek her türlü gecikmeyi ortadan kaldırılacak


Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi'nde ilk 40 ülke arasına girmek


Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi


Bireysel Emeklilik Sistemin'de değişim


Altın bankacılığını geliştirilmesi ve desteklenmesi


Caydırıcı vergilendirme


5- Putin'den dikkat çeken açıklamalar: Erdoğan çok sağlam adam


Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan kurtulmasının 2 yıl alabileceğini ifade ederek, Batı'nın kendini İmparatorluk sandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan için "çok sağlam bir adam" diyen Putin Türkiye'nin gaz talebi için de "reddedemezdik" dedi. Putin son anlaşmayla ilgili Avrupa'ya da resti çekti: "Eğer güvenli gaz istiyorlarsa Türkiye'den alsınlar."


6- Sarıgül'ün ölüm tehditlerini İnonü'nün eşi anlattı


CHP’li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü, Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü. İnönü, eşine istifa etmesi içine büyük baskı yapıldığını iddia etti. İnönü, “Benden çok çocuklarım için korkuyorum” dedi.


Nazlı İnönü'nün Hürriyet'te yer alan söyleşisinde Sarıgül’ün “mafya tutmaktan” söz ettiğini de ileri sürdü. İnönü, "Bunları kanıtlayamam, Sarıgül evdeki tehditte ‘Cep telefonları dışarıda dursun’ demiş. Ama Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalemi’nin cep telefonundaki konuşmanın kayıtları araştırılabilir" diye konuştu.


7- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AYM'ye atama


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Danıştay Genel Kurulu'nca gösterilen üç aday arasından Danıştay Üyesi Kadir Özkaya’yı seçti.


8- Filistin tasarısı BM Güvenlik Konseyi'nde


Ürdün, Arap ülkelerinin koordinasyonunda hazırlanan ve 2017 sonuna kadar Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sonlanmasını isteyen Filistin karar tasarısını BM Güvenlik Konseyi'ne resmen sundu.


9- "Hobbit" ilk günde rekor kırdı


Warner Bros'tan yapılan açıklamaya göre, New Line Cinema ve Metro-Goldwyn-Mayer Pictures (MGM) yapımı olan "Hobbit: Beş Ordunun Savaşı", dünyada ve Türkiye'de dün vizyona girdi.


İlk gün 109 bin kişi tarafından izlenen film, tüm zamanların en iyi hafta içi yabancı film açılışına imza attı.


10- Ekonomide bugün


Borsa İstanbul (BİST) 100 Endeksi günü yüzde 2,98'lik yükselişle tamamladı. Endeks, 2.405,48 puan yükselerek 83 bin 226 puandan kapanırken, toplam işlem hacmi 4,5 milyar lira oldu.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri, 12 Aralık Cuma günü ile biten haftada 146 milyon dolar artarak 132 milyar 34 milyon dolara yükseldi.


Serbest piyasada dolar 2,3210, euro 2,8520 liradan günü kapattı. 2,8500 liradan alınan euro ise 2,8520 liradan satıldı. 24 ayar külçe altının fiyatı 90,40 çeyrek altının ise 150,00 liradan işlem gördü.

#Borsa
#altın
#döviz
#euro
#Putin
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#STV
#Zaman
#Paralel Yapı
#Ekrem dumanlı
#Hayrettin Karaca
#Hobbit
#Filistin
#Anayasa Mahkemesi
#Mustafa Sarıgül
#Şişli
#CHP
#Başbakan Davutoğlu
#ekonomi
#dolar
#Hidayet Karaca
#Asım Yıldırım
9 yıl önce