|

Günün Özeti

10 başlıkta gündemin öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak
19:10 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 17:11 - 19/12/2014 Cuma
Yeni Şafak
1- Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında, şüpheliFethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.


Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Aralık 2014'te, Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, ''Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi ve bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olan şüpheli Fethullah Gülen'in, 1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği'' kaydedildi.


2- İşte Dumanlı ve Karaca için karar


İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında savcının tutuklama isteği ile mahkemeye sevk ettiği 12 kişiden Hidayet Karaca, Erten Erçıktı, Tufan Ergüder, Mustafa Kılıçaslan tutuklandı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın aralarında bulunduğu 8 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.


3- Tutuklanan Hidayet Karaca ve 3 eski polis Silivri'ye gönderildi


İstanbul merkezli gerçekleştirilen paralel yapı operasyonunda gözaltına alınarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca "terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklandı.


Hidayet Karaca'nın örgütün yayın politikasına uygun yayınlar yaparak örgüt yöneticisi olduğu belirtilen kararda, şüpheliler Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan'ın ise emniyet teşkilatındaki örgütlenme içinde bulunduklarına dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delilerin bulunduğu aktarıldı.


Tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 3 eski polis Silivri Cezaevi'ne gönderildi.


4- Pınar Selek beraat etti


İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin 16 yıldır devam eden davada sanık Pınar Selek'in beraatine karar verdi.


5- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 3 Türk'ün MİT ile bir bağı yok


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da 3 Türk'ün casusluk iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin, "bu kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı ya da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile bir bağı olmadığını" açıkladı.


6- HDP heyeti: Anlamlı müzakerelerin önünde engel yok


HDP'den yapılan açıklamada, heyetin 17 Aralık Çarşamba günü, İmralı Adası'nda, Abdullah Öcalan ile görüştüğü bildirilerek, "Anlamlı derin müzakerelere geçme konusunda herhangi engel olmadığı heyetimize aktarılmıştır" ifadeleri kullanıldı.


Partiden yapılan yazılı açıklamada, Çözüm Süreci kapsamındaki görüşme trafiğinin bütün yoğunluğuyla devam ettiği belirtildi.


7- Başbakan Davutoğlu 55 bin muhtarla buluşacak
 


AK Parti  MYK, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2.5 buçuk saat süren toplantıda GENAR’ın Kasım ve Aralık ayınde yaptığı anketin sonucu değerlendirildi. 25 ilde 5 bin 115 kişi ile görüşülen ankette AK Parti’nin oyu yüzde 48.2, CHP’nin 25, MHP’nin yüzde 14,1, HDP’nin yüzde 9 çıktı. MYK’da Başbakan'ın yaklaşık 55 bin muhtarla bir araya geleceği gündeme geldi. Görüşme takviminin önümüzdeki günlerde netleşeceği bildirildi.


8- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mazlumların yanındayız


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim ortak açıklama yaptı. İkili ilişkilere vurgu yapılan açıklamada, Erdoğan dünya mazlumlarının yanındayız mesajını verdi. Türkiye'nin dostluğuna dikkat çeken Katar Emiri Şeyh Temim de askeri alanda Türkiye'nin desteğinin devamını beklediklerini söyledi.


9- Ali Babacan'dan önemli dolar yorumu


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Rusya kaynaklı gelişmelerin, diğer gelişmekte olan ülkelere etkisiyle ilgili, "Kurda bir etkisi oluyor ama temeller sağlamsa bundan da korkmamak lazım" dedi. Babacan doların değer kazanması trendinin bir süre daha devam edeceğini belirtti.


10- Ekonomide hafta sonu


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü önceki kapanışa göre 347,35 puanlık yükselişle 83.573,55 puandan tamamladı.


İstanbul Kapalıçarşı'da 89,35 liradan alınan 24 Ayar külçe altının gramı 89,70 liradan, 589,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 601,00 liradan, 81,31 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 87,80 liradan, 567,00 liradan alınan Tam Ziynet 586,00 liradan, 282,00 liradan alınan Yarım Ziynet 296,00 liradan ve 141,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 149,00 liradan satılıyor.

#Fethullah Gülen
#Hidayet Karaca
#Ekrem Dumanlı
#Paralel Yapı
#terör örgütü
#kırmızı bülten
#Pınar Selek
#Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#MİT
#Almanya
#HDP
#İmralı
#Çözüm Süreci
#Başbakan Davutoğlu
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Katar
9 yıl önce