|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak
18:15 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:18 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
1- AK Parti'nin 2015 seçim şarkısı belli oldu


AK Parti'nin Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimlerinde kullanacağı ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na atfen yazılan 'Bir Yiğit Adam' isimli şarkı kongrede dinletildi. 


'Bir Yiğit Adam' şarkısını Ayna Grubu seslendirdi. 


2- PKK Cizre'de bir mahalleyi ateşe verdi: 2 ölü


Şengal'de öldürülen YPG'lilerin cenazelerinin Cizre'ye getirilmesini bahane eden PKK'lıların ilçede muhafazakar ailelerin oturduğu evler uzun namlulu silahlarla tarandı 3 ev ateşe verildi. HÜDA Par ilçe yöneticilerinden Aziz Deniz'in babası Abdullah Deniz'in açılan ateş sonucu evinde öldürüldüğü öğrenildi. PKK'lıların mahalle araç giriş ve çıkışını önlemek için yollara hendek kazdığı ifade edildi. Şırnak Valiliği ise olaylarda 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını açıkladı.


3- AK Parti kongresinde sürpriz isim


Ankara'da temaslarda bulunmak için Türkiye'ye gelen Hamas liderlerinden Halid Meşal, AK Parti'nin Konya İl Kongresi'ne katıldı.


Meşal, Kongre'de yaptığı kısa selamlama konuşmasında, "Her ne kadar sizin sözlerinizi anlamasam da kalp dilinizi çok iyi anlıyorum" dedikten sonra salonda büyük coşku yaşandı.


4- Başbakan Davutoğlu: Kılıçdaroğlu hesap versin


Başbakan Ahmet Davutoğlu memleketi Konya'da AK Parti Konya 5. Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, 30 Mart seçimleri öncesi Şişli Belediyesinde Sarıgül'ün İnönü'ye kağıt imzalattığını ve bir imzayla milli iradenin kapalı kapılar ardında devredildiğini açıklayarak, Kılıçdaroğlu'nun hesap vermesini istedi.


5- Cizre Belediyesi o mahalleyi ölüme terk etti


PKK'lılar Cizre'de HÜDA PAR'lıların oturduğu Nur Mahallesi'ni kuşatma altına alıp evlere ateş açtı. Çok sayıda ev de ateşe verildi. Dindar insanlara yönelik saldırının organizasyonuna Cizre Belediyesi'nin de destek verdiği iddia edildi. Yanan evleri söndürmek için itfaiye gönderilmediği ve mahalleye ateş açılan binalardan birisi de belediyenin kültür merkezi olduğu öğrenildi.


6- YHT komşu ülkelere açılıyor


Son yıllarda artan Yüksek Hızlı Tren (YHT) yatırımları sadece yurt içini değil yurt dışını da kapsama alanına aldı. Yeni yılda 5 milyar lira yatırım planlayan TCDD, YTH seferlerini komşu ülkelere kadar götürecek. 2015 programı kapsamında Kuzey Irak hattı gündeme gelecek.


7- Vergi yüzsüzleri açıklandı: Birinci Hilmi Başaran


Maliye Bakanlığı, devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükellefleri açıkladı. 14 bin 247 kişi ve kuruluşun devlete 1 milyon liranın üzerinde borcu var. Listenin ilk sırasında 839,4 milyon liralık borç ile Uzanların batan İmar Bankası'nın Genel Müdürü Hilmi Başaran yer aldı. Maliye Bakanı Şimşek, "Yüzsüzleri herkes tanımalı, bunlar 77 milyona borçlu" dedi.


8- Yasin Aktay'ın acı günü


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve yazarımız Yasin Aktay'ın amcasının oğlu ve yengesi Şanlıurfa'da geçirdiği trafik kazasında vefat etti.


9- Obama'ya 'maymun' dedi


Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast planlarını konu alan komedi filmi 'Röportaj'ın ABD'de gösterime girmesi üzerine çıkan tartışmalar sürüyor. Filmi sert bir dille eleştiren Kuzey Kore hükümeti, ABD Başkanı Obama'ya hakaret etti. Ülkesindeki despot uygulamalarıyla bilinen Kim hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Obama, her zaman tropikal ormandaki bir maymun gibi sözleri ve eylemleriyle pervasızca davranıyor" şeklinde ırkçı ve hakaret içerikli sözler kullanıldı.


10- Abdülkadir Badıllı'yı binlerce kişi uğurladı


Vefat eden, Bediüzzaman'nın talebelerinden, Abdülkadir Badıllı, Şanlıurfa'da binlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

#AK Parti
#2015
#seçim şarkısı
#Ayna
#Başbakan Davutoğlu
#Şişli
#Mustafa Sarıgül
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Halid Meşal
#Konya
#Cizre
#PKK
#YHT
#Obama
9 yıl önce