|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:50 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 17:52 - 13/01/2015 Salı
Yeni Şafak
1- Başbakan Davutoğlu: Meydanı onlara bırakmayacağız


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grubunda yaptığı konuşmada, "Terörün herhangi bir şekilde İslam'la veya herhangi bir dinle yan yana anılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Dünyada böyle bir insanlık suçu işleyen ve en fazla da İslam'a zarar veren böyle  bir terör eyleminin 'İslam terörü' diye adlandırılmasına hiçbir yerde müsaade etmeyeceğiz" dedi.


Davutoğlu, "Bir gün, o gün gelecek ve inşallah bugün ağırladığımız Sayın Mahmud Abbas ile orada da (Paris) kucaklaştım. Bir gün özgür bir Filistin'in başkentinde bu dünya liderleri yürüdüğünde işte dünyaya barış o zaman gelecek. Başkenti Kudüs olan özgür Filistin kurulduğunda ve o başkent Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya doğru bu liderler yürüdüğünde işte dünyaya barış o zaman gelecek." dedi.


2- Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İbretle izledik


Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bir tarafta son 10 yılda İslam coğrafyasında acılarla kıvranan 12 milyon insan katledildi, yok edildi ama geçen hafta Paris'te, yine hiçbir şekilde hiçbir müminin, hiçbir aklıselimin kabul etmeyeceği, 12 insan hunharca katledildi. 12 milyon insan katledildiğinde ses çıkarmayan insanlığın sadece 12 kişiye düzenlenen bir cinayet sebebiyle ayağa kalkmasını ibretle izledik" dedi.


3- Sultanahmet saldırısında 6 gözaltı


Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısına ilişkin olarak savcılıkta ifadesi alınan 6 kişiden 3'ü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 kişi ise serbest bırakıldı.


4- Fikir özgürlüğü buymuş: Dine sövmek hakkımız


Charlie Hebdo dergisi, saldırının ardından ilk sayısını bugün çıkardı ve dergi 3 milyon basıldı. Derginin, saldırı sonrası ilk sayısının kapağında yine Peygamber Efendimizin olması, tepkiye neden oldu. Charlie Hebdo'nun avukatı ise, "Ben Charlie'yim ruhunun anlamı, dine sövgü hakkıdır" dedi. Kutsal değerlere hakaret eden ve Müslümanlara karşı nefret suçu işleyen derginin "dine sövme ortaklığını" Türkiye'den ise Cumhuriyet gazetesi yapacak. Cumhuriyet, Peygamber Efendimiz'in yer aldığı kapağı ek olarak yayınlayacak.


5- Hrant Dink davasında tutuklama


Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada polis memurları Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu tutuklandı.


6- Tümosan'dan İspanyollarla dev anlaşma


Tümosan, tren ve demiryolu ekipmanı alanında faaliyet gösteren İspanyol şirketi Patentes Talgo SLU ile ortak proje, girişim veya teknoloji transferi konusunda niyet mektubu imzalayacağını duyurdu.


7- Her resmi karşılamada yer alacaklar


Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, çeşitli dönemlerde tarih sahnesinde yer alan 16 Türk devletinin askerlerini giysileriyle temsil eden uygulamayı, Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki resmi karşılama törenlerinde kullanmaya devam edecek. İlk kez Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın resmi karşılama töreninde kullanılan 16 askerin kıyafetleri, araştırmalar neticesinde aslına uygun hazırlatıldı.


8- MEB uyardı; Reklam yapmayın!


Milli Eğitim Bakanlığı, özel okul ve dershaneleri, "hem okul hem dershane", "üniversite sınavlarına hazırlık koleji" gibi ifadeler kullanılarak reklam yapılmaması konusunda uyardı.


9- Şike davaları birleşti


Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 kişinin yeniden yargılandığı dava ile Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava birleştirildi.


10- Ekonomide bugün


İstanbul Kapalıçarşı'da 90,50 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr) 90,85 liradan, 592,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 607,00 liradan, 82,36 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 88,94 liradan, 572,00 liradan alınan Tam Ziynet 591,00 liradan, 285,00 liradan alınan Yarım Ziynet 298,00 liradan, 142,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 150,00 liradan satılıyor.


BIST 100 günü önceki kapanışa göre yüzde 0,51 yükselişle 88.313,50 puandan tamamladı.


Petrolün varil fiyatının 47 dolar seviyelerine kadar düşmesi ardından akşam saatlerinde benzin fiyatlarına 6 kuruşluk indirim haberi geldi.

#Başbakan Davutoğlu
#Mehmet Görmez
#Charlie Hebdo
#Borsa
#dolar
#altın
#benzin
#Aziz Yıldırım
#şike
#Tümosan
9 yıl önce