|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:45 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:46 - 24/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
1- ABD ''paralel yapı'' okullarını soruşturuyor


ABD Ohio'da "charter school" olarak bilinen okullardaki teftiş "paralel yapı" ile bağlantılı bir lisedeki usulsüzlükleri ortaya çıkardı.


2- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dilenecek bir ülke değil


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Cibuti'ye cami sözü veren Erdoğan, İslam dünyası üzerinde oynanan oyunlara değinerek İslamafobi'ye dikkat çekti. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne de sert çıkarak "Acaba AB, halkı Müslüman olan Türkiye'yi arasına alabilecek mi? Türkiye artık güçlü bir ülkedir. Türkiye artık kapınıza gelip dilenecek bir ülke değildir" dedi.


3- Kur'an-ı Kerim'e hakarete 4 yıl hapis


Kur'an-ı Kerim'e ayakla basılan bir fotoğraf paylaştığı iddia edilen Gülbeyaz Atik'in 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. ''Kedibiti'' adlı hesap için hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan da müşteki olarak yer almıştı.


4- Yalçın Akdoğan: Kral Abdullah dost bir liderdi


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kral Abdullah Türkiye dostu bir liderdi. AK Parti iktidarı olarak 12 yıldır gayet iyi ilişkiler içindeydik merhum kralla. Kaybını da üzüntüyle karşıladık" dedi.


5- İran artık dolar yerine TL kullanıyor


İran Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Gulamali Kamyab, ülkesinin artık yabancı ülkelerle ticari ve mali işlemlerinde dolar yerine Türk Lirası, Çin Yuanı, Rus Rublesi ve Avro gibi para birimlerini kullandığını söyledi.


6- Türkiye'ye 500 milyon dolarlık yatırım


Toyota, Türkiye'de 1.9 milyar dolarlık mevcut yatırıma yeni modeller için 500 milyon dolarlık ilave yatırım daha yapacaklarını açıkladı.


7- Bedellide tüm zamanların rekoru


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz , bedelli askerlik başvurularının sayısını açıkladı. Yılmaz, 112 bin 966 kişinin bedelli askerlik için başvuru yaptığını söyledi.


8- Esed zulmüne Alman desteği


Almanya'daki bazı şirketlerin, Suriye’ye kimyasal silah üretmek için yardımcı olduğu yönünde Alman hükümeti ve Suriye rejiminin elinde silah ihracatı belgeleri bulunduğu ve bu belgelere 16 aydır herhangi bir işlemde bulunulmadığı öne sürüldü.


9- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktoru konuştu


AK Partili vekil Cevdet Erdöl, doktorluğunu yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığına ilişkin iddialarla ilgili konuştu. Erdoğan'ın bir sağlık probleminin bulunmadığını kaydeden Erdöl, "Dünya'nın en fit liderleri arasında Cumhurbaşkanımız da gösterilmiş. Turp gibi.. Başka bir şey söylemeye gerek var mı?" diye sordu.


10- Obama Suudi Arabistan'a gidiyor


ABD Başkanı Barack Obama, Kral Abdullah'ın vefatının ardından Hindistan ziyaretini kısa keserek Suudi Arabistan'a geçeceği açıklandı.

#ABD
#Paralel Yapı
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Yalçın Akdoğan
#Suudi Arabistan
#Toyota
#İran
#TL
#Obama
9 yıl önce