|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Sernur Yassıkaya
18:50 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 18:55 - 30/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: En büyük çevreci biziz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geycek Rüzgar Enerji Santrali'nin açılışında konuştu. Erdoğan, "En büyük çevreci biziz 3,5 milyar fidan diktik, enerji projelerimize karşı çıkanların derdi çevre değil, Türkiye'nin gelişmesini kalkınmasını büyümesini engellemek. Cumhurbaşkanı, "Paralel yapı başta olmak üzere bu ülkeye zarar verenlere karşı mücadelemiz devam edecek" dedi.


2- Dolardan yeni Türkiye rekoru


FED'in tutumlu faiz mesajı ve Türkiye'de faiz indirimi olasılığının artmasının etkisiyle 2.41'i görerek tarihi zirveye yükselen dolar, bugün 2,4416 ile tüm zamanların rekorunu tazeledi. Ekonomi Bakanı Zeybekçi ise 'endişeye gerek yok' mesajı verdi.


3- Kardak'ta çelenk krizi


Yunanistan'da Başbakan Aleksis Çipras'ın Savunma Bakanı yaptığı, koalisyonun küçük ortağı Bağımsız Yunanlar Partisi Genel Başkanı Panayiotis Kammenos'un, helikopterle Kardak Kayalıklarına gelip, 19 yıl önce ölen Yunan subayları için denize çelenk bırakacağını açıklamasının ardından, Kardak Kayalıklarında gergin anların yaşanmasına neden oldu.


4- İşte İstanbul'u uçuracak yeni metro hattı


İstanbul'a yeni metro hattı daha ekleniyor. Kabataş-Mahmutbey metro hattı arasında hizmet verecek hattın birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun inşaatı başladı. Saatte 70 bin kişiyi taşıyacak hat ile Mecidiyeköy'den binen bir yolcu 26 dakika sonra Mahmutbey'de olacak.


5- Taksim'de polise silahlı saldırı


Taksim meydanında polis noktasına ateş açıldı. Silahını olay yerinde bırakan saldırgan yaya olarak kaçtı. Şüphelinin kadın olduğu ve otomatik silahla polis aracını taradığı, ancak olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.


6- Pakistan'da camiye saldırı: 49 ölü


Pakistan'ın güneyinde, ülkenin en büyük Şii camilerinden birine saldırı düzenlendi. Bombalı saldırıda 49 kişi yaşamını yitirdi. Şikarpur bölgesindeki Mevla Kerbela camisine namazdan önce yerleştirildiği sanılan bombanın patladığı sırada 300 kişinin cuma namazı kıldığı belirtilmişti.


7- Vergide tarihi değişiklikler


"Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı"nı açıklayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergi oranlarında önemli indirimler yaptıklarını, vergi tahsilatları için banka ATM'leri gibi her bölgeye vergi terminallerinin kurulacağını" söyledi.


8- Cumhuriyet gazetesinde deprem


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer görevinden alındı. İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, bir açıklama yaparak gazete yönetimindeki büyük değişikliği duyurdu. Buna göre, Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer başta olmak üzere bütün yönetim görevden alındı.


9- Kartal'dan imza şov


Daniel Opare, Alexander Miloseviç ve son olarak Tolgay Arslan’ı transfer eden Beşiktaş’ta ayrıca sözleşmelerini uzatan Ersan Gülüm, Veli Kavlak, Cenk Gönen, Mustafa Pektemek ve Atınç Nukan bugün tesislerde düzenlenen basın toplantısında yeni sözleşmelerine imzayı attı. 


10- Ekonomide bugün


Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 98,25 lira oldu. Serbest piyasada 97,80 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramının satış fiyatı 98,25 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı’da kapanışta 640,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 655,00 liradan, 89,00 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 95,77 liradan, 617,00 liradan alınan Tam Ziynet 639,00 liradan, 308,00 liradan alınan Yarım Ziynet 321,00 liradan ve 154,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 162,00 liradan satıldı.


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü önceki kapanışa göre 388,04 puanlık yükselişle 88.945,82 puandan tamamladı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#borsa
#döviz
#dolar
#Pakistan
#IŞİD
#Kerkük
#Kobani
#Beşiktaş
#Cumhuriyet
#Vergi
9 yıl önce