|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:20 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:25 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
1- Hükümet ile HDP'den tarihi çağrı


Çözüm süreci görüşmesinin ardından ortak açıklama geldi. HDP heyeti ve Hükümet, PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptı. HDP heyetinden Önder, "Tarihi bir kararın eşiğindeyiz. PKK'yı silahsızlanma konferansını toplamaya çağırıyorum" dedi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan ise "Silahların bırakılması için çalışmaların hız kazanmasını önemli görüyoruz. AK Parti iktidarı olarak 12 yıldır akan kan dursun diye çözümler üretmeye çalıştık" dedi.


2- Erdoğan'dan tarihi çağrıya ilk yorum


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümet ve HDP heyetinin bugün PKK'ya yaptığı silahsızlanma çağrısı hakkında "Çağrılar güzeldir ama aslolan uygulamadır" dedi. Erdoğan, Demirtaş'ın açıklamalarına da tepki göstererek "Bugün Yalçın beyle açıklama yapanların açıklamaları farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. Burada iki maymun oynanıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti öncesi açıklama yaptı. Birkaç gündür dış basında yer alan 'Erdoğan, Suud ziyaretinde Sisi ile görüşecek' iddialarının sorulması üzerine 'Şaka yapıyorsunuz herhalde, böyle bir şeyin olması için ciddi anlamda olumlu adımların atılması gerekir' dedi.


3- Yaşar Kemal'i kaybettik


Türk edebiyatının efsanevi ismi yazar büyük usta Yaşar Kemal'i kaybettik. 92 yaşındaki Yaşar Kemal, uzun süredir İstanbul Üniversitesi'nde tedavi görüyordu. Yaşar Kemal akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle 14 Ocak'ta İÜ İstanbulTıp Fakültesi Hastanesine getirilmişti.


4- Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat millete yapılan saldırıdır


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği tarafından düzenlenen, "28 Şubat'lar Bin Yıl Sürmez" programında konuştu Erdoğan, "28 Şubat'ta bir demokrasi katliamı yaşanmıştır. Adına postmodern darbe dendi ama bu millete yapılan bir saldırıdır" dedi.


5- Başbakan Davutoğlu: Silahın dili sona erecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Çözüm Sürecine yönelik Hükümetten ve HDP'den gelen 'PKK'ya silah bırakma' çağrısının önemine vurgu yaparak, "Artık silah dili sona erecek, demokratik yaklaşımın önü açılacak" açıklaması yaptı. Davutoğlu, uygulamayı yakından takip edeceklerini söyledi.


6- Diyarbakır'dan tarihi çağrıya destek


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşme Diyarbakır'da hem Sivil toplum kuruluşları hem de halk nezdinde olumlu karşılandı.


7- Demirtaş'tan çağrıya ilk tepki


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hükümet ile HDP heyetinin PKK'ya yaptığı silah bırakma çağrısı hakkında ilk kez konuştu. Demirtaş, "Umut ediyorum Türkiye halkları açısından hayırlara vesile olur" dedi.


8- 10 maddede dikkat çeken detay


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la bir araya gelen HDP heyetinden Sırrı Süreyya Önder'in okuduğu 10 maddelik bildiride öne çıkan bir madde oldu. Ortak vatan ve millet vurgusunun yapıldığı madde dikkat çekti.


9- Sisi'den çark: Türkiye aleyhinde tek açıklama yapmadık


Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinden Katar ve Türkiye aleyhine yapılmış, resmi tek bir olumsuz açıklama dahi bulunamayacağını belirtti. Sisi, "Mısır'ın düşmesini desteklemek kime yarar sağlar? Herkes bilsin eğer Mısır düşerse, Allah korusun, bölge en az 50 yıl sürecek çatışma ortamına girer" dedi.


10- İstanbul'da operasyon: 195 gözaltı


İstanbul'da, 2 bin 600 polisin katılımıyla gerçekleştirilen asayişe yönelik operasyonda, 21 bin 37 kişinin GBT sorgusu yapıldı, 195 aranan kişi gözaltına alındı.

#Çözüm süreci
#tarihi açıklama
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#Yaşar Kemal
#İnce Memed
#Diyarbakır
#Çzöüm Süreci
#Kürt Meselesi
#Selahattin Demirtaş
#Sisi
9 yıl önce