|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan başlıklarını size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:00 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:07 - 2/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
1- Mehmet Baransu tutuklandı


Balyoz davasında kumpas iddialarına ilişkin gözaltına alınan gazeteci Mehmet Baransu tutuklandı. Baransu, ifadesinde 4 kişinin ismini vererek "Gazeteye CD’leri götürdüğümüzde CD’nin içerisinde binlerce belge olduğu için, 6 kişi bu belgeleri taramaya başladık. Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur, Kurtuluş Tayiz ve ben diğerlerini hatırlamıyorum" dedi.


2- Suriye konusunda anlaştılar


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman ben Abdülaziz Al Suud ile Kraliyet Sarayı'nda bir araya geldi. İki liderin, Suriye'de muhalefete verilen desteğin sonuç almayı hedefleyen biçimde artırılması gerektiği hususunda görüş birliği içinde oldukları ifade ediliyor.


3- Başbakan Davutoğlu: Silah gündeme gelirse taviz vermeyiz


Başbakan Ahmet Davutoğlu çözüm sürecinin milli, özgün ve yerli olduğunu söyledi. Davutoğlu "Silahlar başka şekillerde gündeme getirilmeye kalkılırsa, şimdiden buradan sesleniyorum; kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir taviz vermeyeceğimizin de herkes tarafından bilinmesi lazım" dedi. Muhalefet partilerinin çözüm sürecine destek vermesi gerektiğini belirten Davutoğlu HDP'nin ikircikli açıklamalardan kaçınması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu selamlaşma kampanyası başlattı.


4- Benzine tavan zammı


EPDK, benzinin litre fiyatının yarından itibaren İstanbul'da 4,45, Ankara'da 4,48 ve İzmir'de 4,47 lira olarak uygulanacağını açıkladı. Böylece benzinin litre fiyatı, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 12 kuruş artacak.


5- İsmet Yılmaz'dan Musul harekatı açıklaması


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Musul harekatına destek verileceği iddiaları ile ilgili olarak, Türkiye'nin IŞİD'e karşı koalisyonun bir üyesi olduğunu belirterek, "Bu koalisyonun üyesi olmakla somut katkı vermeye başlamıştır. Bunun dışında ne gibi bir katkı olur, ulusal çıkarlar göz önüne alınarak zamanı geldiğinde bir değerlendirme yapılır ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir" dedi.


6- Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlandı


Türk edebiyatının büyük ustalarından Yaşar Kemal'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda 50 yıl evli kaldığı ve 2001 yılında hayatını kaybeden Tilda Kemal'in kabrinin yanına defnedildi. Teşvikiye Camisi’ndeki cenaze töreninde insan seli yaşandı. Sanatçılar, siyasiler, yazarlar ve ünlü isimler törendeki yerini aldı.


7- Finlandiya'da 3 Türk bıçaklanarak öldürüldü


Finlandiya'nın Laukas kentindeki Midia adlı Türk restoranında, 3 Türk bıçaklanarak öldürüldü. Finlandiya polisi restoranda elleri kanlı katil zanlısını gözaltına aldı. Öldürülen 3 kişinin Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile garsonları Kübra Turan olduğu ortaya çıktı.


8- Türkiye Kandil eteklerinde petrol arayacak


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Kandil Dağı'nda Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağını söyledi. Yıldız, "Enerji sektörünün, Kuzey Irak’ın siyasi, sosyal çok büyük faydalarının olmasının ötesinde çözüm süreciyle beraber yeni çalışma alanı olacağına inanıyorum" açıklaması yaptı.


9-Bülent Arınç: Demirtaş çözüm istemiyor


Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Selahattin Demirtaş'ın çözüm Süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi olmadığını söyledi.


10- Ekonomide bugün


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü önceki kapanışa göre 200,59 puanlık düşüşle 83.946,92 puandan tamamladı.


İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 97,70 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 652 lira oldu.


Geçen hafta 2,5275'le tarihi zirvesini yenileyen dolar bankalararası piyasada yeni haftaya dolar 2,51'in üzerinde başladı. Daha sonra 2,52'yi aşan kur 2,5220'ye kadar yükseldi. 

#Mehmet Baransu
#Balyoz Davası
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Hrant dnk Davası
#Paralel yapı
#Suudi Arabistan
#Çözüm Srüeci
#Başbakan Davutoğlu
#Selahattin Demirtaş
#borsa ne oldu
#dolar kaç lira
#çeyrek altın ne kadar
9 yıl önce