|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:30 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 17:33 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakın istişare gelecekte de sürecek


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkmenistan Devlet Başkanı BerdiMuhammedov'u ağırladı. İkilinin gerçekleştiridği basın toplantısında Erdoğan, “Bölgenin refahı, istikrarı ve güvenliği için Türkmenistanla çalışmayı, yakın istişare halinde olmayı gelecekte de sürdüreceğiz. Özellikle terörle mücadele konusunda da neler yapabileceğimizi aramızda görüşme imkanımız oldu. Türkiye olarak bir çok alanda Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya, tecrübe ve imkanlarımızı onların istifadesine sunmaya gayret ediyoruz” dedi.


2- Paralel Yapı operasyonunda 18 polis tutuklandı


Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında 18 polis hakkında tutuklama kararı verdi.


3- 47 bin öğretmen adayına müjde


Hükümet, 47 bin yeni öğretmen atanması için kanun tasarısını Meclis'e gönderdi.


Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesine ilişkin kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.


Tasarıyla, 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye ek madde eklenmesi öngörülüyor.


4- Türkiye'nin askeri yardım uçağı Bağdat'a ulaştı


Türkiye'nin Irak'a gönderdiği askeri yardımları taşıyan iki kargo uçağı başkent Bağdat'a geldi. Türkiye Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı, yardımları Irak Savunma Bakanlığı yetkililerine teslim etti.


5- THY'den ucuz bilet


Türk Hava Yolları (THY), 8 Mart'a kadar internetten bilet alacak yolcularını, 1 Ekim-29 Aralık arasındaki yurt içi seferlerinde 55 liraya uçuracak.


6- F-16'lar Süleyman Şah Türbesi'nde gözetleme yapıyor


Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan F-16 savaş uçakları ile Süleyman Şah Türbesi’nin eski yeri ile yeni yerinde havadan keşif uçuşları yapıyor. Savaş uçakları ile birlikte bölgede İHA’ların da keşif uçuşları yaptıkları ve olası bir olumsuzluğa anında müdahale edileceği kaydedildi.


7- Arap vekile ırkçı saldırı


İsrail'in Ramat Gan şehrinde düzenlenen bir konferansa katılan Arap milletvekili Hanin Zuabi'ye şişe fırlatıldığı, İsrailli saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Aynı zamanda Mavi Marmara katılımcılarından olan Zuabi'nin mensup olduğu partiden yapılan açıklamada, "Bu saldırının İsrail'in kışkırtıcı söylemlerinin bir neticesi" olduğu ifade edildi.


8- Derbi öncesi Yıldırım'a kötü haber


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 60 gün hak mahrumiyeti ve 40 bin lira para cezası verdi.


9- HSYK’dan 17-25 Aralık kararı


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi bu sabah toplandı ve açığa alınan 17-25 Aralık savcılarına yargılama izni verdi. 17-25 Aralık Savcısı Celal Kara, Muammer Akkaş haklarındaki iddialardan yargılanacaklar.


10- Ekonomide bugün


Dolar, küresel piyasalarda doların 11 yılın zirvesine yakın seyretmesi ile 2,53'ü aşarak yeni tarihi zirveyi gördü.


Borsa İstanbul günü yüzde 0,43 artışla 84 bin 303 puandan tamamladı.


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 98,55 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 657 lira oldu

 
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#THY
#dolar
#borsa
#altın
#Aziz Yıldırım
#Fenerbahçe
9 yıl önce