|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:15 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 17:24 - 6/03/2015 Cuma
Yeni Şafak
1- Gül'ün adaylığı ile ilgili ilk kez konuştu


Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki yükseliş, eski cumhurbaşkanı Gül'ün siyasete dönüp dönmeyeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey'indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur, hayırlı da olur" dedi. Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile ABD gezisi dönüşü görüşeceğini belirtti.


2- Kadına şiddeti din meşrulaştıramaz


Başbakan Ahmet Davutoğlu BM'de Cinsiyet Eşitliği Oturumu'nda konuştu. Davutoğlu, kadına karşı artan şiddete dikkat çekerek, Türkiye'de kadına şiddeti engellemek için alınan önlemleri anlattı. Davutoğlu "Kadına karşı işlenmiş suç, hiçbir kültürel veya dinsel temelle meşru hale getirilemez" dedi.


3- Arınç: Gül Meclis Başkanı olursa Türkiye kazanır


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili, ''İsabetli olur, güzel olur'' sözlerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir ışıktır. Kendileri bu konuda bir görüşme yaparlar siyasete devam etmek isterlerse biz sevinç duyarız" dedi. Arınç, "Gül için gönlümden geçen Meclis Başkanlığıdır. Meclis Başkanı olursa Türkiye' de kazanır Meclis'te kazanır" ifadelerini kullandı.


4- Şehit pilotlar son yolculuğuna uğurlandı


Eskişehir 1'inci Ana Jet Üssü 112'nci Filo Komutanlığına ait bir uçağın dün Konya'da düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ve Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı için Eskişehir'de tören yapıldı.


5- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadının üzerine ahlaksızca gittiler


Kadın İşçiler Büyük Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta yaşanan tacizi hatırlatarak sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Bir anne Kabataş'ta bir grubun tacizine maruz kaldı, kimse o taciz edenlerin peşine düşmedi ama kadının üzerine ahlaksızca gittiler" dedi. Erdoğan "İnsana değer vermeyen hiçbir ülkeyi büyükler kategorisinde değerlendirmiyorum. Büyüklük garibanı sahiplenenlerindir" şeklinde konuştu.


6- IŞİD Osmanlı camisini havaya uçurdu


Terör örgütü IŞİD, Irak'ın Musul kentinde Osmanlı döneminden kalma tarihi Hema Kado Camisi'ni patlayıcılarla yıktı. Cami içerisinde kime ait olduğu bilinmeyen bir türbe bulunmaktaydı.


7- Görmez Sudan'da hutbe verdi


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, resmi ziyaret için bulunduğu Sudan'ın başkenti Hartum'daki en-Nur Camii'nde hutbe verdi. Kardeşliğin önemine vurgu yapan Görmez, "Meşru gayelere gayri meşru araçlarla gidilmez" dedi. Camide namaz kılan 2 bin kişinin dinlediği hutbe, Sudan devlet televizyonu tarafından naklen yayınlandı.


8- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ istifa etti


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı KADEM toplantısında "Bugün bakan olarak son günüm. Anayasamız gereği olarak istifa ettim. Ancak yarından itibaren geçerli olacak" dedi.


9- Prens Charles Çanakkale anma törenlerine katılacak


24 Nisan'da Çanakkale'de gerçekleştirilecek olan Çanakkale savaşlarının 100’üncü yıl dönümü anma törenlerine, İngiltere Veliaht Prensi Charles, oğlu Prens Harry ile birlikte katılacak.


10- Ekonımide bugün


BIST 100 günü yüzde 0,58'lik düşüşle 80.310,16 puandan tamamladı


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 99,50 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 664 lira oldu


Gün içinde 2,58'in altına kadar inen dolar ABD verileri sonrası 2,64'ü aşarak rekor tazeledi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#AK Parti
#Abdullah Gül
#milletvekilliği
#dolar
#altın
#borsa
9 yıl önce