|

Güvenlik Toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye sınırında düşürülen uçağın SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili son gelişmeler Erdoğan başkanlığında yapılan 1 saat 15 dakika süren 'Güvenlik Zirvesi'nde ele alındı.

Yeni Şafak
16:06 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 18:53 - 24/11/2015 Salı

Suriye sınırında düşürülen uçağın SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı olduğu açıklandı. Suriye sınırında bir savaş uçağının, TSK'ya bağlı F-16'lar tarafından düşürülmesi Ankara'da gündemi değiştirdi.



Süreci yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı. İlerleyen saatlerde Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından konuyla ilgili açıklama geldi.



Düşürülen uçağın, SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı olduğu kaydedildi. Açıklamada uçağın sınırı ihlal ettiği ve uyarılara aldırmadığı için angajman kuralları gereği düşürüldüğü belirtildi.



BEŞTEPE'DE GÜVENLİK ZİRVESİ

Konuyla ilgili son gelişmeler şu sıralar Erdoğan başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde ele alındı.



Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yanı sıra bazı bakanlar da katıldı.



TÜRK UÇAĞI 2012'DE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Türkiye, Rus savaş uçaklarının Suriye'de Türkmen bölgesine yaptığı bombardımanın ardından Rusya'ya nota vererek, “Sınır güvenliğimiz fiilen ihlal edilirse angajman kurallarımızı uygularız” uyarısı yapmıştı.



2012'de bir Türk uçağının Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürülmesi üzerine angajman kuralları değiştirilmişti.




#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#MİT Müsteşarı Hakan Fidan
#Org. Hulusi Akar
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
8 yıl önce