|

Hain saldırıda kahreden detay!

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit edilen astsubayın karısı ile son diyaloğu yürekleri yaktı. Hamile eşinin aşerdiği meyveyi alırken başından vurulduğu ortaya çıkan şehit astsubay bugün gözyaşlarıyla uğurlandı.

Dha
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:06 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Hain saldırıda kahreden detay!
Hain saldırıda kahreden detay!

Diyarbakır'da dün meydana gelen hain saldırının bu detayı yürekleri dağladı. Kalleş saldırı pazarda gerçekleşmişti ama bu ayrıntı tüyleri diken diken etti. Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun ve eşi Esra Aydoğdu pazar alışverişlerini tamamlamıştı. Astsubayın hamile eşi canının ayva çektiğini söyleyince genç çift tezgaha geri döndü tam da meyveleri seçtikleri anda Astsubay Nejdet Aydoğdu maskeli kişilerce başından vurularak şehit edildi. Bağlar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan astsubay üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Ordu'ya gönderildi. Diyarbakır'da eşiyle pazar alışverişi yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu için görev yaptığı Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığında askeri tören düzenlendi. Törende şehidin vurulduğu anda yanında olan eşi Esra Aydoğdu ile annesi Selma Aydoğdu güçlükle ayakta dururken, gözyaşları sel oldu. Şehit Aydoğdu ile eşi Esra Aydoğdu'nun aralarındaki geçen son diyalog ise yürek burktu. Şehit Astsubay'ın pazardan ayrılırken hamile olan eşinin aşermesi üzerine ayva aldığı sırada vurulduğu ortaya çıktı.Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde eşiyle birlikte merkez Bağlar ilçesinin Körhat mahallesinde semt pazarında alışveriş yaptığı sırada maskeli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Hava Astsubay Üst Çavuş Nejdet Aydoğdu için Diyarbakır Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığında tören düzenlendi. Şehit Aydoğdu için düzenlenen cenaze törenine Vali Hüseyin Aksoy, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan, Askeri erkan, şehidin görev arkadaşları ile ailesi katıldı.

AŞEREN EŞİNE AYVA ALIRKEN VURULMUŞ

Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun eşi Esra Aydoğdu ile Pazar alışverişinde yaşadıkları son diyalog yürek ise burktu. Şehit Astsubay Aydoğdu'nun yaklaşık 2,5 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Esra Aydoğdu'ya aşerdiği meyveyi alırken saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Pazar alışverişlerini tamamlayan Aydoğdu çifti pazardan çıkarken meyve tezgahı üzerinde bulunan ayvaları gören Esra Aydoğdu eşine canının ayva çektiğini söyledi. Tezgaha geri dönen çifti ayvaları aldığı sırada arkadan yaklaşan saldırganlar Astsubay Aydoğdu'nun başına ateş ederek şehit etti.

9 yıl önce