|

Halkın iki eli Kılıçdaroğlu’nun yakasında olacak

SGK eski Başmüfettişi ve AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı olan Resul Kurt görevi sırasında SSK hastanelerinde karşılaştığı manzaraların hala gözünün önünden gitmediğini belirterek “Bu kişilerin iki eli Kılıçdaroğlu’nun yakasında olacak” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 03:35 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala milletvekili adayları da çalışmalarına hız verdi. Sabahın ilk ışıkları ile seçmenlerle buluşan adaylar, hava kararıncaya kadar sahada çalışıyor. 'Adaylarla 11 Saat' projemiz kapsamında AK Parti 3. Bölge 19. sıra milletvekili adayı Resul Kurt'un bir günlük seçim çalışmalarını izledik.


GÖZÜMÜN ÖNÜNDE

Sosyal Güvenlik Kurumu eski Başmüfettişi olan Kurt, SSK hastanelerinde karşılaştığı manzaraların hala aklından çıkmadığını belirterek, o dönemde her gün vatandaştan bıçak parası alan onlarca doktorla ilgili şikâyet olduğunu söylüyor. AK Parti iktidarı ile bıçak parasının kaldırıldığını, her alanda çok önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Kurt, yeni ameliyattan çıkan hastaların koltukta, sedyede bekletilmelerinin hala gözünün önünden gitmediğini vurguluyor.


BU VEBAL ONA YETER

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde ameliyat için hastanelere başvuran insanlara 5-6 yıl sonrasına gün verildiğini hatırlatan Kurt, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde onlarca hasta ilaç bulamadığı için hayatını kaybetti. Bu kişilerin iki eli Kılıçdaroğlu'nun yakasında olacak. Bunun vebali Kılıçdaroğlu'na yeter" diyor.


MARKO PAŞA

Resul Kurt, milletvekili seçilirse Türkiye'nin ilk ve tek sosyal güvenlik uzmanı milletvekili olacak ve Meclis'teki yeni dönemde önemli gündem maddeleri arasında yer alan kıdem tazminatı fonu, iş kanununda yapılacak değişiklikler gibi konularda söz sahibi olacak. Çalışma hayatı ile ilgili onlarca kitabı bulunan Resul Kurt, 2 gazetede yazdığı günlük köşe yazıları ile ilgili her gün okuyuculardan yüzlerce mail alıyor. Kendini çalışanın, emeklinin ve özürlü vatandaşların 'Marko Paşa'sı olarak gören Kurt, emeklinin, çalışanın ve engellileri rahatlatacak yasaların çıkmasına katkıda bulunmakta kararlı.


VAATLERİ GERÇEKÇİ DEĞİL

CHP, HDP ve MHP'nin seçim vaatlerini eleştiren Resul Kurt, insanları kandırarak asgari ücretin 1500, 2000 TL'ye çıkarılacağını söylemenin gerçekçi olmadığını söyledi. Bunun ancak para basarak gerçekleşeceğini belirten Kurt, “Para basıp dağıtırsanız bu olur. Ancak enflasyonu körüklersiniz. Biz paranın pul olduğu dönemleri, patronların işçinin parasını geciktirerek repoya yatırdığı günleri, çöp dağlarını ve musluklardan çıkan 'Tıss' seslerini unutmadık'' dedi.



Gençleri bataklıktan kurtaracağız


Resul Kurt, beraberindeki AK Parti heyeti ile birlikte Esenyurt'ta yaşayan Karagöz ailesine misafir oldu. Burada Kurt'u yüzlerce mahalleli karşıladı. Vatandaşlar, Kurt'tan otobüs sayısının arttırılmasını ve gençleri uyuşturucu batağından kurtaracak adımlar atılmasını istedi. Esenyurt'a giden İETT otobüs sayısının artırılması için yetkililerle görüştüğünü belirten Kurt, aynı zamanda bölgeye uyuşturucu bağımlısı gençler için bir tedavi merkezi açılması için çalışacaklarını söyledi.



Baloncu amca bana da ver


Resul Kurt, seçim çalışması sırasında sokakta oynayan çocukları görünce hemen araçtan inip bagajda taşıdığı balon, kalem, kahve gibi hediyeleri çocuklara hediye ediyor. Çocuklar en çok üzerinde AK Parti yazan balonlara ilgi gösteriyor. Kurt, çocuklara balon hediye ederken yan taraftaki apartmanın penceresinden bakan iki çocuk “Baloncu amca bize de verir misin?'' diye sesleniyor. Kurt hemen o çocuklara da camdan balon uzatıyor.



Mutlaka meslek sahibi olun


Çalışmaları sırasında Esenyurt Belediyesi ile İşkur'un ortaklaşa yürüttüğü İstihdam Merkezi'ne giden Kurt, burada işe girmek için mülakata çağrılan vatandaşlara yönelik kısa bir konuşma yaptı. Kurt, konuşmasında adaylara mutlaka bir meslek sahibi olmaları tavsiyesinde bulundu. Kurt “Her işi yaparım" mantığının doğru olmadığını söyledi.







#AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı olan
#Resul Kurt
#AK Parti
9 yıl önce