|

Hamza Tosun hakkında yakalama kararı

"Emniyetteki paralel yapı" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemede serbest bırakılan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında yakalama kararı çıkarıldı.​​

Yeni Şafak
18:41 - 21/05/2015 Thursday
Güncelleme: 15:43 - 21/05/2015 Thursday
AA

Eski İstanbul Mali Şube'den sorumlu Emniyet müdür Yardımcısı Hamza Tosun

'un 25 Aralık sürecinde ABd'deki

Paralel yapı

ya yakın bazı kuruluşlarla görüşmeleri tespit edilince savcılık elde edilen bu yeni bulgular üzerine harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar Tosun hakkında yakalama kararı çıkardı. Göz alınan Tosun Başsavcı Vekili Uçar tarafından sorgulandı. Tosun sorgusu ardından darbe terör örgütü üyeliği suçlaması ile Nöbetçi 10.Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.


Hamza Tosun tutuklamaya sevk edildi



Fakat mahkeme serbest bıraktı. Tosun hakkında savcılığım yaptığı itiraz üzerine İstanbul 1. sulh Ceza Hakimliği Tosun hakkında yakalama kararı çıkarttı..



Paralel yapı' soruşturmalarını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten polislerin HTS kayıtlarını yani telefon görüşme ve sinyal kayıtlarının geçmişini incelemişti. Özellikle 17 ve 25 Aralık operasyonlarının yapıldığı tarihlere yoğunlaşıldı.



Yapılan incelemede eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Hamza Tosun'un telefon görüşmeleri dikkat çekti. Tosun'un 17 Aralık'ta bazı bakan çocuklarının da gözaltına alındığı günABD'den arandığı belirlendi. ABD'den yapılan aramada Tosun ile 163 saniyelik bir görüşme gerçekleştirildi.



İncelemelerde Tosun'u arayan numaranın Gülen Cemaati'ne bağlı düşünce kuruluşu Rumi Forum'un yöneticisi Sinan Dursun'a ait olduğu tespit edildi.Gülen grubuna bağlı Washington merkezli Rumi Forum Amerika'da daha çok diyalog ve dinlerarası toplantılara yoğunlaşan bir kurum, Türkiye'deki Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Amerika'daki benzeri bir kuruluş olarak biliniyor.

#hamza tosun
#paralel yapı
#paralel soruşturma
9 years ago