|

Haraca bağladılar

İşadamı Özdemir, paralel yapıya himmet adı altında para vermediği için Afrika'daki işlerinin engellendiğini söyledi. Özdemir, yapının fahri konsoloslarla tüm kıtayı kontrol ettiğini açıkladı

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/11/2014 Tuesday
Güncelleme: 21:25 - 24/11/2014 Monday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘2. Türkiye-Afrika Ortalık Zirvesi’nde dile getirdiği Afrika ülkelerine yerleşen ve gönüllü çalışan paralel yapı mensuplarıyla ilgili mağdurlardan işadamı Mustafa Cem Özdemir, Afrika’da birçok fahri konsolosun paralel yapı mensubu olduğunu öne sürdü. Afrika’da yatırım yapmak için harekete geçtiğini ancak paralel yapı mensupları tarafından 120 milyon dolarlık projesinin engellendiğini ifade etti.

'SANA YEDİRMEM' DEDİ

Uzun süre Amerika’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen Özdemir, Ankara’da şirket kurup 2012 yılında Afrika Ruanda’ya yatırım yapmak istedi. Ruanda Spor Bakanlığı tarafından 40 bin kişilik kapasiteli bir stadyum ve 5 yıldızlı otel yapma işini alan Özdemir’e 55 hektarlık bir arazi verildi. 2013 yılında Ruanda’da ofislerini açan Özdemir, başından geçen olayı şöyle anlattı: “Ruanda’da Spor Bakanlığı ile kontratımızı imzaladık ve ekibimizle birlikte işe başladık. Yaklaşık 1 buçuk milyon dolarlık harcama yaptık. O sırada Ruanda’nın Fahri Konsolosu İnan Çiftçi beni arayarak ‘Ruanda’nın parasını sana yedirmem’ dedi. Ben de oraya asıl finansı götürdüğümü söyledim. Daha sonra da birkaç görüşmemiz oldu. İnan Çiftçi’ye bu sebepten ötürü hakaret davası açtım. Yaptığım işler yarım kaldı. Artık bize orada yaşama şansı vermiyorlar."


Gizli yapılanma içine giren paralel yapı ile mücadele edilmesi gerektiğini belirten Özdemir, Afrika’da 100’e yakın fahri konsolos bulunduğunu söyledi. Özdemir, “Bu fahri konsoloslar himmet adı altinda para almak için sadece kendi derneklerine üye olan işadamlarına iş veriyorlar yani paralel yapiya yakin olmayan işadamlarına Afrika’da iş verilmesini engelliyorlar. Afrika gibi buyuk bir pazarın tüm Türk işadamlarina açılabilmesi için fahri konsolosluk unvanlarının  tekrar süzgeçten geçirilmesi gerekiyor” dedi.

#Erdoğan
#paralel
#Mustafa Cem Özdemir
#Afrika
9 years ago