|

Haram yiyenin kolu koparılır

AK Parti il kongresi turunu Ankara ve Bolu'da sürdüren Başbakan Davutoğlu, paralel örgütle mücadelede kararlılık mesajı verdi. "Birileri devleti Pensilvanya'dan yönetmeye kalkarsa gerekli cevabı alır" diyen Başbakan, 'erdemliler hareketi' olarak çıktıkları yolda, yolsuzluğa da asla prim vermeyeceklerini vurguladı: "Kim harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa kolunu koparırız"

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2014 Monday
Güncelleme: 21:15 - 21/12/2014 Sunday
Yeni Şafak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara ve Bolu’daki AK Parti il kongrelerine katıldı. Başkent’teki kongrede Arena Spor Salonu’nu dolduran partililere seslenen Davutoğlu, Türkiye’de demokrasiyi kökleştireceklerini belirtti; bürokraside hiçbir şekilde paralel bir yapılanmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Sadece milli iradeyi temsil edenlerin ülkeyi yönetebileceğine dikkati çeken Davutoğlu, “Eğer birileri perde gerisinden, Pensilvanya’dan ya da başka merkezlerden bürokrasi içerisinde örgütlenerek, emniyet, yargı veya kritik bürokraside örgütlenerek devleti yönetmeye kalkarsa hak ettiği cevabı alacak. Biz emaneti milletten alırız, hesabı sadece millete veririz” dedi. Davutoğlu, ‘erdemliler hareketi’ olarak ortaya çıkan AK Parti’de yolsuzluklara da asla geçit olmadığını şu sözlerle ifade etti: 

YOLSUZLUK DEĞİL DARBE

“Yolsuzluklara karşı mücadele bizim en temel şiarımızdır. Eğer 12 yıl içerisinde bu kadar büyük hizmetler gerçekleşmişse bilinsin ki bu hizmetlerin arkasında AK Parti’nin yolsuzluklara karşı verdiği mücadele vardır. 17 ve 25 Aralık operasyonlarının arkasında yolsuzluklara karşı bir mücadele anlayışından çok milli idareyle iktidara gelmiş bir hükümeti devirme çabası vardır.” 

KARDEŞİMİZ DE OLSA...

“Onların ‘dönemin başbakanı’ dediği, sayın Başbakanımız bugün gerçek Cumhurbaşkanlığı makamındadır. Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olma onurunu, kendisine de AK Parti’ye de milletimize de yaşatmıştır. Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Yolsuzluk iddiaları üzerinden yalan yanlış ithamlarla ve birtakım komplolarla milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya aynı şekilde kararlıyız.”

Örgüte ne verdin?

Bolu'daki il kongresinde coşkuyla karşılanan Davutoğlu, CHP'nin paralel yapıyla 30 Mart'ta kurduğu ittifakı hatırlattı, "Şimdi Kılıçdaroğlu'nun cevap verme vakti. İşbirliği yaptıysanız ne verdiniz ne aldınız? Millet bunu bilmek istiyor. Bu ilişkileri ortaya çıkaracağız. Geçen sene mayıs ayından bu yana Türkiye'de aydınlığı karanlığa çevirmek için her türlü komplo düzenlendi ama hesap edemedikleri şey dimdik duran bir AK Parti kadrosuydu" diye konuştu. 


Kemal Bey SSK'ya sağır

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, SSK Genel Müdürlüğü döneminde kuruma aldığı akrabalarının listesinin yayınlandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun, "Benim yakınlarımdan 7 kişi bile girmiş olsa istifa etmeye hazırım" dediğini hatırlatan Başbakan, "Amcaoğlu, dayıoğlu, teyzeoğlu... Bunların hepsi belgelendi. Cevap vermesi gerekir" diye konuştu. 



Başbakan Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde başlattığı ‘fidanlı hediyeleşme’ uygulaması Ankara’daki kongrede de meyvesini verdi. Davutoğlu’na, konuşmasının ardından AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı tarafından 5. Olağan İl Kongresi dolayısıyla dikimi yapılan 6 bin fidan için hatıra olarak bir fidan takdim edildi. Davutoğlu da kongreye katılan El Halil Belediye Başkanı Davut Zaferi’ye bir fidan hediye etti. Davutoğlu, fidanı verirken, “Bu özgürlük fidanı olsun, Filistin özgür olana kadar Türkiye her zaman Filistin’in yanında olmuştur, olmaya devam edecektir” ifadesini kullandı.


Makedonya yolcusu

Başbakan Davutoğlu, bugün Makedonya’ya gidiyor. Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Davutoğlu, bugün ve yarın gerçekleştireceği ziyarette, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov ve Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile görüşecek. Makedonya’da 2007 yılından beri kutlanan ‘Türkçe Eğitim Bayramı’ etkinliğine katılacak Davutoğlu, oradaki soydaşlarla biraraya gelecek.

#Davutoğlu
#AK Parti
#Ankara
#Bolu
#kongre
9 years ago