|

Hasta bebeği ölüme terk ettiler

İha
00:00 - 24/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 12:18 - 24/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Hasta bebeği ölüme terk ettiler
Hasta bebeği ölüme terk ettiler

Konya'da 6 kilo olması gerekirken besin yetersizliğinden dolayı 2 kilo 750 gram olan 5 aylık kız bebek, cami avlusuna terk edildi. Kaldırıldığı hastanede akciğer ve idrar yollarında enfeksiyon tespit edilen bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Saray Mahallesi'ndeki Sultan Camii avlusunda saat 23.00 sıralarında vatandaşlar, ağlama sesi üzerine çevreyi araştırdıklarında terk edilmiş 5 aylık bir bebek buldu. Bebek, sağlık ekipleri tarafından Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanenin neşe kaynağı olan bebeğe hemşireler bulunduğu caminin adı olan "Sultan" adını verdi. Sürekli ağlayan bebek hemşireler tarafından kucağa alındığında susarken, karnı

da hemşireler tarafından doyuruldu. 6 kilo olması gereken 5 aylık bebeğin, beslenme yetersizliğinden dolayı 2 kilo 750 gram olduğu belirlendi. Yapılan muayenede akciğerinde ve idrar yollarında da enfeksiyon tespit edilen bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Bebeğin tedavisiyle ilgilenen Başhekim Yardımcısı Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Ataş, "Görünüm olarak 4-5 aylık olmasına rağmen yaklaşık 2 kilo 750 gram. Aşırı derecede beslenme yetersizliği ve su kaybı vardı. Çok halsiz ve bitkin görünümdeydi. Biz hastanemize yatırdık, gerekli tıbbi tedaviye başladık. Beslenmesi ve bakımı da hemşire hanımlarımız tarafından yapılmaktadır" dedi.

Ataş, yapılan muayenede akciğerlerinde hafif derecede enfeksiyon bulunduğu tespit edilen Sultan bebek için gerekli tedavilerin başlatıldığını belirtti.

Polis, cami avlusuna terk edilen bebeğin annesine ulaşmak için çalışma başlattı.

16 yıl önce