|

Ağaçları hayır için kesmişler

Yalova’da Tonami Meydanı’nda yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında belediye tarafından kesilen 158 ağaç, ekipler tarafından sabah erken saatlerden itibaren kaldırılarak, depoya götürüldü. Belediye yetkilileri bu ağaçların, yardıma muhtaç ailelere yakacak olarak verileceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:47 - 29/11/2014 Cumartesi
DHA
Yalova’da Tonami Meydanı’nda yapılacak köprülü kavşak nedeniyle, büyük çoğunluğu çınarlardan oluşan 158 ağacın CHP’li Belediye tarafından kesilmesi, tartışmaya neden oldu. Yalova’da önceki gün başlayan ağaçların kesimi tamamlandı. 

TRAFİK AKIŞI ETKİLENDİ

Belediye ekipleri, kesimi tamamlanan ağaçları iş makinaları ile kaldırarak, belediyenin İkmal ve Bakım Müdürlüğü depolarına götürdü. Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar nedeniyle trafik akışı zaman zaman tek şeritten verildi. Yalova Belediyesi yetkilileri, kesilen ağaçların, belirlenecek yardıma muhtaç insanlara ve doğalgaz kullanmayan belediye personeline yakacak olarak dağıtılacağını bildirdiler.

BELEDİYEYE SİYAH ÇELENK KOYDULAR

Ağaç kesiminin ardından Yalova Platformu üyeleri karara tepki göstererek belediye binası önüne siyah çelenk bıraktı. Burada grup adına konuşan avukat Zeki Öçal, “Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, seçimlerden kısa bir süre önce Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’nün 50 metre yanında kesilmiş bir kavak ağacının önünde poz verip olayı kınadığını ve bir ağaç katliamı olduğunu söylemişti” hatırlatmasında bulundu.  

10-15 kesim iddiası daha var

Çeşitli programlara katılmak üzere Rize’ye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Güllüce, bir gazetecinin “Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlar gündeme geldi. Bu konuda bir çalışma başlatıldı mı?” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: “Pazartesi günü bakacağız. Dün gece yapılanları mı soruyorsunuz? Bu şekilde 10-15 tane aynı şekilde yapıldığı iddiası var. Yalova Belediyesinin çok yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar ama doğru mu bilmiyorum. Tam bilmiyorum, incelenmesi lazım.”


İnce: Özür  diliyorum

Yerel seçimlerde CHP’li başkan adayının kazanması için çok çalışan Muharrem İnce, Yalova’daki ağaç kıyımına tepki gösterdi. Mesajlarını Twitter üzerinden veren İnce, şunları yazdı: Yalova’da ağaç kesimin imza, onay, karar, uygulama dahil bir aşamasında yokum. Ancak çınarın dalını kesmemek için köşkü yürüten Atatürk’ün kentinin ağaç kesilmesiyle anılması nedeniyle son derece üzgünüm. Bunun için sadece Yalovalılardan, Türkiye’den değil tüm insanlıktan özür diliyorum. Ben bu kentin milletvekili olarak Karayollarının tehdidine boyun eğerek işlem yapan Belediye’ye bunu telafi ettireceğim.

#Yalova
#ağaç
#Zeki Öçal
9 yıl önce