|

Hazır değil sağlıklı yiyecek

Türkiye Kantinciler Federasyonu ve İstanbul Kantinciler Esnaf Odası, 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında, ücretsiz ayran, yoğurt ve elma dağıttı.

Yeni Şafak
13:52 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:54 - 21/05/2015 Perşembe
AA

Başakşehir Hacı Ali Osman Gül İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, çocukların hazır yiyecekler yerine sağlıklı şekilde beslenebilmesi için ayran içmesi, yoğurt ve meyve yemesini hedeflediklerini söyledi.



Gençliğin daha çok hazır yiyeceklere yöneldiğini belirten Yılmaz, "Çocuklarımızın ruhen ve bedenen sağlıklı bir şekilde yetişebilmeleri için beslenmelerine dikkat etmemiz gerekiyor. Çocuklarda süt, ayran içmek ve yoğurt ve meyve yeme alışkanlığının gelişmesi için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Bu etkinliklerin faydalı olacağına inanıyoruz. Başakşehir'deki bütün ilkokullardaki 29 bin öğrencimize bu dağıtım yapılıyor" diye konuştu.



Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Osmanoğlu da Dünya Süt Günü'nde 5 yıldır süt dağıttıklarını belirterek, bu yıl farklılık yaparak, ayran ve yoğurt ikram ettiklerini kaydetti.



Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi sayesinde birçok gıdanın okul kantinlerine girmediğini hatırlatan Osmanoğlu, bilinçli ve sağlıklı beslenmenin öneminin öğrencilere anlatılması gerektiğini ifade etti.



Osmanoğlu, bugün ayrıca Kartal'daki okullarda dağıtım yapıldığını belirtti.



Konuşmaların ardından 3 bin 200 öğrenciye ayran, yoğurt ve elma dağıtıldı.



#başakşehir
#süt
#milli eğitim
9 yıl önce