|

Haziran GEZİntisi

Gezi olayları ile Türkiye’de iç barışı hedef alan kesimler şimdi de ‘Birleşik Haziran Hareketi’ adı altında yeni oyun peşinde. CHP başta olmak üzere sol parti ve örgütlerin desteklediği hareket, seçimin ardından halkı yeniden sokaklara dökmeyi hedefliyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:17 - 27/02/2015 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye seçimlere aylar kala yeni bir “Gezi kalkışması” ile karşı karşıya bırakılmak isteniyor. Başını “Birleşik Haziran Hareketi” (BHH) olarak isimlendirilen grubun çektiği oluşumlar açıkça hedefin 7 Haziran seçimleri olduğunu deklare etti. BHH’nin yayınladığı “Haziran ve seçim tavrı” açıklamasında “Kesin olan şudur ki, seçim sürecinde sadece düzen partilerinin yaygarası duyulmayacak; Haziran’ın mücadelesi de ses getirecek. Hedefimiz, 7 Haziran genel seçiminin ertesi günü, daha güçlü bir Haziran yaratmaktır” ifadeleri dikkat çekiyor. 

HAREKETE GEÇİŞ 7 HAZİRAN'DA

Kamuoyu BHH’yi 13 Şubat’taki “Laik ve Bilimsel Eğitim için Boykottayız” eylemi ile tanıdı. Gerekli önlemlerin zamanında alınmasıyla vandalizme dönüşmeden engellenen eylemler sonrası Gerçek hedefini ise daha sonra açıkladı. Hareketin asıl hedefi ise 13 yıldır kesintisiz iktidar olan ve halkın yarısından fazlasının teveccühü ile yeniden iktidar olmasına kesin gözüyle bakılan AK Parti olduğunu açıkça ortaya ortaya konuldu. Hareket, “8 Haziran’da daha güçlü bir haziran” sloganıyla 7 Haziran seçimlerine kadar AK Parti ile mücadelenin nasıl olacağını belirlemek için bu hafta sonu bir yol haritası belirlemek için şehirlerdeki yapılanmasını harekete geçirdi. 

HEDEF AK PARTİ’Yİ GERİLETMEK 

BHH’nin kamuoyuna açıkladığı “Haziran ve Seçim tavrı” konulu duyuruda şu ifadeler dikkat çekiyor: “AKP diktatörlüğüne karşı halkın birleşik ve örgütlü mücadelesinin sorumluluğunu üstlenen BHH seçim sürecinde de AKP’yi geriletmeyi temel alan aktif bir mücadele yürütecektir. Bu mücadelesini AKP faşizmi karşısındaki tüm ilerici-devrimci ve demokrat güçlerle dayanışma içerisinde sürdürecektir.”

CHP İLE EL ELE MÜCADELE

Birleşik Haziran Hareketi önceliği halen Meclis Genelkurulunda görüşülmekte olan İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na verdi. Seçimler yaklaştıkça ortamı germek isteyen ve toplumda infial meydana getirecek eylmlere karşı güvenlik birimlerinin hareket kabiliyetin kısıtlanmak isteniyor. Önceki gün akşam saatlerinde Gezi eylemlerinin Ankara’daki harekat üssü gibi kullanılan Kuğulu Park’ta “İç Güvenlik Paketi”ne karşı kendileri tarafından hazırlanan “Halkın Güvenlik Paketi” adı altında bir dizi açıklamalarda bulundu. Bu açaklamaya CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in destek vererek bir konuşma yapması dikkat çekti. 

ÜNİVERSİTELER KIŞKIRTILIYOR

13 Şubat’ta “Laik ve Bilimsel Eğitim için Boykottayız” sloganıyla alanlara çıkan Hareket üniversitelerde de hızla örgütleniyor. Hareketin en önemli hedef kitlelerinden birini de üniversite öğrencileri oluşturuyor. Bazı çevrelerin üniversiteleri karıştırmaları, öğrenciler arasındaki görüş farklılıklarını ortaya çıkarmaları gibi eylemleri düşünüldüğündü BHH’nin istismara açık yapı olduğu tespiti yapılıyor. 

CHP VE MARJİNALLER DESTEKLİYOR

Başta CHP olmak üzere sol siyasi fraksiyonlar ile marjinal grupların desteklediği BHH, sosyal medyada örgütlenirken kimi yazarlar ve aydın kesim tarafından de görünür şekilde destekleniyor. Gazeteci yazar Ece Temelkuran, “Umarım kehanetim tutmaz ama çok korkunç şeyler olacak. Bundan sonraki isyan Gezi Parkı gibi olmayacak” iddiaları dikkat çekiyor.
#Gezi kalkışması
#BHH
#AK Parti
9 yıl önce