|

Hazmedemediler

Diyarbakır'daki hain saldırıda ölen 4 öğrenci ve bir veli gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlanırken acılı babanın tepkisi, Güneydoğuluların teröre ortak cevabı oldu: Güzel gelişmeleri sindiremediler...

Ergün Çolakoğlu
00:00 - 5/01/2008 Cumartesi
Güncelleme: 01:07 - 5/01/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Hazmedemediler
Hazmedemediler

Diyarbakır'daki hain saldırıda hayatını kaybeden 4 öğrenci ve bir veli gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Hayatlarının baharında teröre kurban giden öğrencilerden Rıdvan Suer'in babası Şemsettin Suer'in tepkisi adeta Diyarbakırlıların PKK'ya verdiği ortak cevap oldu: Güzel şeyleri hazmedemediler...

Patlamada hayatını kaybeden Final Dershanesi öğrencisi 18 yaşındaki Rıdvan Suer'in babası Şemsettin Suer, bölgede son zamanlarda yaşanan güzel gelişmeleri terör örgütünün hazmedemediğini belirterek PKK'ya lanet yağdırdı. Diyarbakır Türk Telekom'da çalışan acılı baba Suer'in itidalli tepkisi teröre karşı Güneydoğuluların ortak mesajı oldu.

SİVİLLERLE İNTİKAM ALIYORLAR

Örgütün intikamı sivillere saldırarak aldığını belirten acılı baba şöyle konuştu: "Birileri hoş karşılamadı güzel gelişmeleri. Kabullenemediler, intikamlarını böyle almak istediler. Ama yine de bir yere ulaşamazlar bu tip şeyler bu milleti bölemez. Aramızı giremezler. İnşaalah oğlumun yeri cennet olur. Her acı farklı ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Evlat acısı çok farklı."

SPOR AYAKKABISINDAN TEŞHİS ETTİ

Oğlunun avukat olmak istediğini anlatan baba Suer, kendisiyle en son kahvaltıda konuştuklarını söyledi. Baba Süer, patlamadan sonra oğluna ulaşamayınca morga gittiğini ancak kalabalık nedeniyle kendisini içeri almadıklarını anlattı. Acılı baba, "O sıra bana spor ayakkabısını getirdiler. Bu çocuğunuzun ayakkabısı mı dedier. Evet dedim. İçeri aldılar bu sefer morga girecektim bir polis memuru "abi beni dinlerseniz hiç bakmayın. Tavsiye etmiyorum. Siz en son gördüğünüz haliyle hatırlayın." dedi. Ben tamam dedim. Arkadaşlarım gitti teşhis etti. Orada üzücü haberi aldım" dedi.

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Rıdvan Süer'in cenazesi, memleketi Ankara'nın Ayaş ilçesi Sinanlı beldesinde, ikindi namazının ardından Yeni Cami'de ktılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Törene ailesi, Ayaş Belediye Başkan Yardımcısı Erbay Öztürk ile vatandaşlar katıldı. Rıdvan Süer'in, Sinanlı Belediye Başkanı Alattin Süer'in akrabası olduğu öğrenildi.


Sen gelemedin ben geldim BABAM

Diyarbakır'daki hain saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Kaya'nın (42) cenazesinde duygulu anlar yaşandı. Cengiz Kaya'nın cenazesinin defnedilmesi sırasında yakınları sinir krizi geçirdi. Adliyede memur olarak çalışan ve dershaneye giden kızını almak için olay yerinde bulunduğu öğrenilen Kaya'nın defnedilmesi sırasında 13 yaşındaki Ali Emri İlköğretim Okulu öğrencisi Merve Kaya, babasının mezarı başında ağıtlar yaktı. "O benim babam' diyerek babasının mezarına kapanan Merve Kaya, "Neden geldin dershanenin önüne? Gelmeseydin baba! Sen gelemedin ben sana geldim baba! Babam dünyada bir taneydi. Baba sana söz veriyorum seni yaşatacağım' diye gözyaşı döktü. Sinir krizleri geçiren Merve Kaya'yı yakınları güçlükle sakinleştirdi.



Havalanında bayıldı

Rıdvan Süer'in cenazesini Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden alan Baba Şemsettin Süer ile anne Gülgeren Süer, Ankara'ya gitmek için Diyarbakır Havaalanına gitti. Burada baygınlık geçiren acılı anne VIP salonuna alındı. Anne Süer'e, sağlık ekipleri müdahale etti.



5 kişinin durumu ağır

Patlamanın ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan 8 yaralıdan 5'inin durumu ağır. Patlamadan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralılardan Serhat Kaya, Vedat Boran, Yasemin Turgut, Emre Öz, Remzi Alyalın, Kerem Ertem, Engin Taşkıran ve Reca Gürbüz'ün tedavileri sürüyor. Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi gören yaralılardan 2'si asker, 3 kişi ise Ankara GATA'ya sevk edildi. Ambulanslarla Asker Hastanesinden alınan yaralılar, uçakla Ankara'ya gönderildi.


Fotoğrafa sarılıp kaldılar

Saldırıda hayatını kaybeden öğrencilerden Eren Şahin'in cenazesinde acılı anne ve babaanne uzun süre evlatlarının tabutuna sarılarak ağladı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AKP ve DTP Diyarbakır Milletvekilleri, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'in katıldığı cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı. Bakan Eker ile Vali Mutlu, Şahin'ın mezarına toprak attı. Sabah ilk uçakla Diyarbakır'a gelen ve sinir krizleri geçiren anne Oya Eronota oğlunun tabutuna sarılarak "Benim ciğerimi yaktılar, bunu yapanların ciğeri de yansın. Oğlum 17 yaşında şehit oldu. 17 yaşında şehit olunur mu? Oğlum bu gece sen burada mı uyuyacaksın' diye gözyaşı döktü.

Anne ve babası 3 yaşındayken ayrılan Emre Şahin'in, babaannesi Gülseren'in yanında büyüdüğü öğrenildi.

Dershane önünde can veren öğrencilerden Melek İpek'in ablası Tuba İpek de bir pastanede buluşmak üzere aradığı kardeşini morgda bulduğunu belirterek "Allah bunu yapanları kahretsin" diye feryad etti.



'Bağlarımız daha da güçlendi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, MYK toplantısında Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'daki terör eylemini "Türkiye adına büyükbir vahşet" olarak değerlendirdiğini belirterek, "Toplantımızda, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu tür saldırıların; tam aksine,hem terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı arttırdığı, hem deinsanlarımız arasındaki kardeşlik bağlarını bir kez daha güçlendirdiği vurgulandı" dedi. ANKARA (AA)


STK'lardan ortak tepki

Şubesi ve Diyarbakır Tabip Odası'nın bulunduğu 45 sivil toplum kuruluşu ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, "kentin şiddet ve vahşet yöntemlerinin mağduru olduğunu" söyledi. Bombalı saldırının olduğu yerde aTanrıkulu, Diyarbakır'ın bir kez daha sarsıldığını, bir kez daha acı bir tabloyla karşı karşıya kaldığını ve vahşet yaşadığını belirtti.


DTP'lilerden komplo iması

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. DTP Diyarbakır milletvekilleri Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Diyarbakır'a gelen Demirtaş, havaalanında "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi. Demirtaş, hedef olarak sivillerin de seçilmiş olmasının "çok derin bir provokasyon" olduğu iddiasında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de saldırının kabul edilemez olduğunu kayderek, "Çok açık ve net bir dille ifade etmek gerekirse; saldırıyı kınıyoruz. Toplumun tüm dinamiklerinin bu saldırının arkasındaki gerçek sahiplerin ortaya çıkarılması için çaba sarf etmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.


16 yıl önce