|

HDP barajı geçsin diye görüşmüyoruz

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Jülide Sarıeroğlu'nun seçim bürosunun açılışına katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:42 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan:
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan:

Akdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, çözüm sürecini kararlılıkla devam ettireceklerini söyledi. Büyük ve yeni Türkiye için süreci çözüme ulaştıracaklarını ifade eden Akdoğan, “Şimdi diyorlar ki 'siz Dolmabahçe'de görüşüyordunuz. Şimdi geçmezse süper olur diyorsun.' Evet süper olur, diyorum. Biz o görüşmeleri 'terör son bulsun' diye yapıyoruz. 'HDP barajı geçsin' diye yapmıyoruz. HDP, bizim rakibimizdir ve onlarla mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.



MİLLET NE DERSE O OLUR


Akdoğan, “Tüm engellemelere rağmen çözeceğiz. Yani sen bir tarafta bir elinde silah olacak, bir elinde siyaset olacak, diyeceksin ki 'ben demokrasi havarisiyim.' Böyle bir dünya yok. 'Barajı geçmezsem kıyamet kopar.' Niye kopsun? Geçmişte iktidar olmuş partiler, barajın altında kaldılar. Hangisi dağa çıktı, hangisi insanları sokağa döktü. Bu tehdit dilidir, şantaj dilidir, demokrasiye inanmamaktır, samimiyetsizliktir. Millet ne derse o olur” dedi.



SEÇİMLERİN ANASI


7 Haziran seçimlerini “seçimlerin anası” gibi gördüğünü kaydeden Akdoğan, bu seçimin yeni Türkiye'nin inşasında önemli bir kilometre taşı olduğuna vurgu yaptı. “Bu seçim sonucu, yeni bir Anayasa'ya kavuşulup kavuşulamayacağını belirleyecek” diyen Akdoğan, “Bu, çözüm süreci gibi hayati bir sürecin, başarılı olup olmayacağını belirleyecek. Güven ve istikrarın devam edip etmeyeceğini gösterecek. Bunlar, AK Parti'nin güçlü iktidarını korumasına bağlı” ifadesini kullandı.


#Yalçın Akdoğan
#Jülide Sarıeroğlu
#hdp
9 yıl önce