|

HDP binalarına saldırı teröristlerin işi

Adalet Bakan İpek, HDP binalarındaki patlamalarla ilgili "Hiç şüphesiz bunlar teröristlerin işidir. Adana Başsavcılığımız tarafından tahkikat devam ediyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında Başsavcımız tarafından detaylı açıklama yapılacak" dedi.

Yeni Şafak
20:58 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:53 - 21/05/2015 Perşembe
AA

Adalet Bakanı Kenan İpek, Adana ve Mersin'de HDP binalarındaki patlamalarla ilgili, "Hiç şüphesiz bunlar teröristlerin işidir. Adana Başsavcılığımız tarafından tahkikat devam ediyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında Başsavcımız tarafından detaylı açıklama yapılacak" dedi.



Bir dizi programa katılmak için kente gelen Bakan İpek, protokol üyelerince Elazığ Havalimanı'nda karşılandı. İpek, daha sonra beraberindeki heyetle Elazığ Adliyesine gitti.



Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin'i ziyaretinde konuşan İpek, "Yargıya gelen işin büyük ölçüde çözülmesi lazım. Uygar ve medeni dünya böyle yapıyor. Vatandaşlar arasında olsun, devlet vatandaş arasında olsun her soruna doğrudan yargıya gelmeden önce bariyerler konması lazım ve oralarda çözülmesi lazım" dedi.



Bakan İpek, 5 yıllık yargı reformu stratejisini belirlediklerini ifade ederek, "İnşallah yargıya gelen işi önemli ölçüde düşürmüş olacağız. Şu anda Yargıtay'a temiz yeri olarak gidiyor. Yaklaşık yılda bir milyon dosya Yargıtay'a geliyor. İstinaf yargı ve kanun yolu faaliyete geçtikten sonra 100 bin, 120 bin civarında dosya Yargıtay'a gitmiş olacak" diye konuştu.



Bu çalışma ile dosyaların yıllarca beklemeyeceğini kaydeden İpek, "İstinaf mahkemelerinde kısa sürede sonuçlanmış olacak. Vatandaşın bizden beklediği adaleti daha kısa sürede, daha etkili bir şekilde gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.



Bir gazetecinin HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına düzenlenen bombalı saldırılar ve zanlının kimliğiyle ilgili sorusu üzerine Bakan İpek, "Hiç şüphesiz bunlar teröristlerin işidir. Adana Başsavcılığımız tarafından tahkikat devam ediyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında Başsavcımız tarafından detaylı açıklama yapılacak" dedi.

#Elazığ
#Adalet Bakanı Kenan İpek
#ziyaret
9 yıl önce