|

HDP'liler Şeyh Sait'in torununa saldırdı

AK Parti'nin Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat seçim çalışmaları kapsamında Tekman esnafını ziyaret etti. Fırat ziyaretini sürdürürken, HDP'li belediyeden çıkan bir grubun saldırısına uğradı. Kürtlerin tarihindeki önemli isimlerin başında gelen Şeyh Sait'in torunu olan Fırat'a yapılan saldırı, bölge halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Çıkan olaylar sonrasında açıklama yapan Fırat, "Asla bunlardan korkmadık, korkmayacağız. Bunlara oy verenler bunları görsünler" dedi.

Yeni Şafak
21:39 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 23:22 - 21/04/2015 Salı
Diğer

AK Parti Erzurum 5. Sıra milletvekili adayı Abdurrahim Fırat, ilçe ziyaretleri için partililerle birlikte Tekman'a gitti. İlçe parti teşkilatıyla başlayan ziyaret esnaf gezisi ile devam etti. Fırat, Tekman cadde üzerindeki esnaflarla tek tek tokalaştı. Erzurumdetay sitesinin haberine göre, HDP'li Tekman Belediyesinin önünde bekleyen bir grup ilk önce sloganlar atarak ortamı germeye çalıştı. Fırat'ın AK Partililere yaptığı sağduyu çağrısı sonuç verince gezi devam etti. Fırat, belediye binasının hemen karşısında bir vatandaşla tokalaşırken, provakatif grup, parti otobüsüne yumurta atmaya başladı. Duruma tepki gösteren partililer ile grup arasında gerginlik başladı.



Önce saldırı sonra tehdit


Grup, partililerle gergin anlar yaşarken Tekman Belediyesinin içinden 20-25 kişilik bir grup daha çıktı. Ellerinde demir sopalar bulunan grup, Fırat'ın derhal ilçeden gitmesini istedi. O sırada terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan grup, ilçede bulunan AK Parti mensubu esnafları da tehdit etti.



Olay sonrası açıklamalarda bulunana Abdurrahim Fırat, provakatif eylemlere gelmeyeceklerini ifade ederek barış içinde bir seçimin yapılmasını istedi. Fırat; 'Seçim gezimiz için geldiğimiz Tekman'da bir grup provakatif eylemler yapan grupla tatsız olaylar yaşandı. Biz bu grupların ne yapmak istediklerini ve amaçlarını çok iyi biliyoruz. Biz asla bunlardan korkmadık korkmayacağız. Yeni Türkiye sloganıyla çıktığımız seçimlerde her zaman demokrasi diyeceğiz. Bunlara oy veren vatandaşlarımızın, oynanmak isteyen oyunları görmesini istiyoruz. Herkes hürdür. Batıda barış diyerek doğuda şiddet uygulayan bir zihniyet asla başaramayacaktır' diye konuştu.



Olaylarda bir AK Partili üye aldığı darbe sonucu yaralandı.



Şeyh Sait'in torunu


AK Parti'den milletvekili adayı olan Abdurrahim Fırat, Şeyt Sait'in torunlarından ve bölgedeki Kürtler için çok önemli isimlerden biri.



#seçim 2015
#AK Parti
#HDP
#Abdurrahim Fırat
9 yıl önce