|

HDP Genel Merkezine saldırıda 2 gözaltı

HDP Genel Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise HDP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Yeni Şafak
18:17 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:19 - 18/04/2015 Cumartesi
AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'ne silahla ateş edildi. Saat 04.00 sıralarında Büklüm Sokak'ta bulunan HDP Genel Merkezi'ne ateş açılmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatan Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının K.B.Ş ve B.K. tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti.



Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlılardan birini evinde, diğerini ise sokakta gözaltına aldı. Zanlılar ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ve saldırı sırasında kullanılan silahın aranmasına devam edildiği öğrenildi.



Davutoğlu'ndan kınama


Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu saldırının daha önce gerçekleştirilen diğer saldırılar gibi demokrasimizi ve istikrarımızı hedef aldığı açıktır. Tüm partileri, Türkiye'nin neresinde olursa olsun şiddete karşı ortak tavır almaya çağırıyorum" değerlendirmesinde bulundu.



#hdp gözaltı
#hdp saldırı
#hdpye saldıranlar
9 yıl önce