|

"HDP ile HPG'nin ilişkisi ne Demirtaş açıklasın"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Mahir Ünal, HDP'nin barajı açması için HDG'nin vatandaşları tehdit ettiğini, HDP'ye oy vermeleri konusunda zorladığını belirterek, "Ben buradan Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum. Bu HPG ile HDP'nin ilişkisi nedir? Bunu açıklasın" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:56 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 14:05 - 24/05/2015 Pazar
Diğer

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Mahir Ünal, Habertürk'e yaptığı açıklamada, HDP'nin barajı aşması için HPG'nin insanlara mavi ve kırmızı mühürlü mektuplar göndererek HDP'ye oy vermeye zorladığını ileri sürdü. Ünal, HPG'den gönderildiğini söylediği mektupları göstererek şu ifadeleri kullandı: Durumunun iyi olduğunu biliyoruz. Uzun zaman oldu seni çağırıyoruz, sen gelmedin yazıyor. Hem insanlardan haraç isteniyor hem de Ak Parti'ye oy vermemeleri, HDP'ye oy vermeleri isteniyor. Ben buradan Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum. Bu HPG ile HDP'nin ilişkisi nedir? Bunu açıklasın.



Ünal'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;



Eğer HDP barajı geçerse, istediğiniz oyu alamazsanız ne olacak? Mesela Ak Parti istediği oyu alamazsa 2 yıl sonra erken seçime gider mi?


Böyle bir ihtimali biz düşünmüyoruz. Ve yaptığımız kamuoyu araştırmaları da bize böyle bir ihtimali sunmuyor. HDP'nin barajı geçmesi eve Ak Parti'nin tek başına iktidar olmak gibi bir sorun yaşayacağı konusunda bir ihtimal gözükmüyor.



Biz siyasi partiyiz. Ben tabiiki HDP'nin barajı geçmemesini isterim. Çünkü kimse bize şunu söyleyemez; Siz baraj koyup insanların siyasi tercihlerini engelliyorsunuz diyemez. Çünkü biz de Ak Parti olarak o barajları yıka yıka geldik. "Gelin bu barajı kaldıralım" dedik. Hiçbiri gıklarını çıkarmadılar.



HDP'nin barajı aşması için, paralel yapı, PKK, KCK, HPG, CHP, MHP hepsi şu anda ittifak halinde çalışıyorlar.



Peki neden HDP'nin barajı geçmesi bu kadar çok isteniyor? Şimdi bakıyorsunuz Cihangir'deki geçmişte "En iyi Kürt ölü Kürttür" diyen ve Ahmet Kaya "Kürtçe klip yapacağım" dediği için çatal bıçak fırlatanlar bugün kampanya düzenliyorlar. CHP'ye oy veren her bir aileden birer kişi HDP'ye oy verirse HDP brajı aşar diye. Bu da Erdoğan karşıtlığının, Ak Parti karşıtlığının bir refleksi.



"MHP Malatya'da HDP'ye oy istiyor"


MHP Malatya'da HDP'ye oy istiyor. Bunun görüntüleri var. Diyorlar ki "Bize oy vermeyecekseniz HDP'ye oy verin. Ben buradan Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum. Ben geçen gün Şırnak, Hakkari, Diyarbakır'da ciddi anlamada gezdim, dolaştım.



"HPG ile HDP'nin ilişkisi nedir? Selahattin Demirtaş açıklasın"



İnsanlara gönderilen mektuplar var. HPG'nin gönderdiği mektuplar var. Bunlardan o kadar çok var ki. Bu mektupların orjinalleri savcılığa teslim edildi. HPG insanlara önce mavi mühürlü mektuplar gönderiyor. Bu mektuplarda "Durumunun iyi olduğunu biliyoruz. Uzun zaman oldu seni çağırıyoruz, sen gelmedin." yazıyor. Hem insanlardan haraç isteniyor hem de Ak Parti'ye oy vermemeleri, HDP'ye oy vermeleri isteniyor.



Önce mavi mühürlü mektup gönderiyorlar. Daha sonra kısa ve net olan kırmızı mühürlü mektup gönderiyor. Kırmızı mühürlü mektupta ise "Kaç defa çağırdık gelmedin, bu bizim son uyarımızdır. Kırmızı mühürün anlamını biliyorsun. Nerede olursan ol seni bulacağız" yazıyor.



Bölgede kamu düzenini devlet sağlıyor. Ama insanları birebir yakalayıp muhtarları tehdit ediyorlar. İnsanlara bu tür mektuplar gönderiyorlar. İnsanların üzerinde inanılmaz bir baskı var. Ölüm tehditleri var. Ben buradan Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum. Bu HPG ile HDP'nin ilişkisi nedir? Bunu açıklasın. Ve buradan kamuoyuna da sesleniyorum; HDP'nin barajı aşması için oluşturulan adeta ittifak ve koalisyon bu konuda çalışıyor.


#HDP
#AK Parti
#seçim 2015
#Mahir Ünal
9 yıl önce