|

HDP'den tehlikeli sokak çağrısı

Terör örgütü PKK'ya ve Kandil yönetimine 'silah bırak' çağrısı yapmamakta direnen HDP, bir açıklama yaparak, hangi koalisyon hükümeti olursa olsun 'çözüm sürecinin devamını' istedi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:47 - 3/07/2015 Cuma
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Sürecin bir devlet politikası haline gelmesini talep eden HDP'liler, çözüm yolunda yaşanan tıkanıklıkların giderilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini iddia etti.



'SOKAĞA ÇIKARIZ'



Hükümet kurulması aşamasında çözüm sürecinin bir pazarlık unsuru olarak ele alınmasının yanlış olduğunu dile getiren HDP, 50 vatandaşın hayatını kaybettiği 6-8 Ekim Kobani provokasyonu sonrası tehlikeli bir sokak çağrısı daha yaptı:


“Bu konuda hükümet ve devlet kurumlarının kaygı verici yaklaşımı nedeniyle İmralı heyeti olarak böyle bir siyasi hamle başlatma hazırlığı içerisinde olduğumuzu tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Bu sorumluluğu almaya yönelik bir planlamayı hayata geçirmeyi, tarihe ve halklarımıza karşı bir görev olarak görüyoruz. Bu kapsamda partimizin ve sivil toplum örgütlerin dahil olacağı büyük barış mitingleri ile kaygı verici gidişata müdahil olacağımızı, halklarımızın barış iradesini büyük bir kaos ve savaş ortamını engelleyecek şekilde görünür kılacağımızı belirtmek isteriz.”


#hdp
#sokak çağrısı
#pkk
9 yıl önce