|

HDP'nin tehdit afişleri kaldırıldı

HDP’nin Van’da vatandaşları açıkça ölümle tehdit ettiği afişler kaldırıldı. HDP’li belediye musluktan kan akan ilanlar yerine bu kez su temalı ilanları astı. AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, afişlerin mahkeme kararıyla kaldırıldığını söyledi. Afişlere tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Onların musluklarından kan akıyor. Bizim musluklardan bal, şerbet akıyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 23:57 - 2/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

HDP'li büyükşehir belediyesinin seçmenleri ölümle tehdit ettiği afişler kaldırıldı. Vatandaşları 'eğer HDP'ye oy vermezseniz kan akacak' mesajı verildiği ilanlar su temalı başka ilanlarla değiştirildi. Van'da önceki gün kentin çeşitli cadde ve sokaklarındaki billboardlara, çeşmeden akan kan resmi bulunan, altında ise Kürtçe ve Türkçe olarak 'Önleminizi alın', 'Bir gün bitecek', 'Bir gün her şey', 'Sahip çıkmazsanız uzak değil!', 'Nefessiz kalmayalım', 'Farkında mısın?' yazılı ilanlar asıldı. Üzerinde başka bir açıklama veya bir kurum ismi bulunmayan billboardlar Van'da gündem konusu oldu. Büyük tepkilere neden olan vatandaşları açıkça ölüme tehdit eden ilanlar dün kaldırıldı.



MAHKEME KARARI İLE


AK Parti Van il Başkanı Zahir Soğanda, afişlerin mahkeme kararı ile kaldırıldığını söyledi. Belediyenin astığı afişlerle ilgili savcılığın harekete geçtiğini söyleyen Soğanda, “Bu yazılar özellikle seçimden sonra biz kazanmazsak, barajı geçmezsek, işte biz burada bir şiddetin, bir korkunun olacağı şeklinde bazı sıkıntıların olduğu durumu söz konusuydu. Bunun üzerine savcılarımız harekete geçti. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bunların kaldırılması yönünde bir kara çıktı. Mahkeme kararı ile önceki akşam kan akan musluk resimleri kaldırıldı, yerine su akan billboardları asıldı” dedi. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ilanların halk tarafından 'Tehdit' olarak algılandığını belirtirken, billboardlarla ilgili yazılı açıklama yapan VASKİ ise, kendilerinin hazırladığı ilanların 'Su Kültürünü Geliştirme Projesi' kapsamında tasarlandığını açıkladı.



KAN GİTTİ SU GELDİ


Tartışma konusu olan kan akan çeşme billboardların yerini, üzerinde VASKİ'ye ait olduğu belirtilen 'Bir gün tükenebileceğinin farkında mısınız?', 'Su sadece bizim değil bütün canlıların', 'Dünya su ile güzeldir. Suyumuzu koruyalım' yazılı afişler billboardlara asıldı.



Akdoğan'dan ilanlara tepki


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP'li belediyenin kanlı afişlerine Ankara'da tepki gösterdi. Polatlı ilçesinde AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışına katılan Akdoğan, “Reklam kampanyalarına bakın, onların musluklarından kan akıyor, kan. Bizim musluklarımızdan bal akıyor, şerbet akıyor. Bir de CHP var, onun musluğundan da sadece tıs sesi çıkıyor” dedi. Akdoğan, HDP'nin Doğu'da başka Batı'da başka dil kullandığını söyledi.


#Zahir Soğanda
#Burhan Kayatürk
#hdp bilboard
9 yıl önce