|

Her telefona 'oğlum' diye koşuyorum

Suriye'de ilan edilen ateşkes, kayıp gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un aileleri için umut oldu. Baba Özköse, "Çalan her telefona 'oğlum' diye koşuyorum' dedi

Oktay Mehmet
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:25 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Her telefona 'oğlum' diye koşuyorum
Her telefona 'oğlum' diye koşuyorum

Suriye'de ilan edilen ateşkes, 38 gündür kendilerinden haber alınamayan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un aileleri için umut oldu. Kayıp gazetecilerin aileleri, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde ateşkes ilan eden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e 'Samimiysen çocuklarımızı geri ver' çağrısında bulundu.

HAMİT-ADEM MESELESİ OLMAKTAN ÇIKTI

Suriye'de olup bitenleri dünya kamuoyuna aktarmak için gittikleri İbdil'de Suriye istihbaratı tarafından gözaltına alınan kayıp gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Çoşkun'un esaret süresi 38 günü geride bıraktı. Adem Özköse'nin babası Mustafa Özköse, çocuklarına kavuşma umudunu kaybetmediklerini belirterek 'Esed eğer saldırılara son verme hususunda verdiği sözlerde samimiyse, bu samimiyetini çocuklarımızı serbest bırakarak ortaya koysun' dedi. Yaşananların 'Hamit ve Adem' meselesi olmaktan çıkarak uluslararası bir boyut kazandığını kaydeden Hamit Coşkun'un ağabeyi Yahya Coşkun da bölgesel güçleri devreye girmeye çağırdı.

FATURA GAZETECİLERE KESİLEMEZ

Baba Özköse, sürenin uzamasının kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Son zamanda Türkiye ile Suriye arasındaki bozulan ilişkilerinin faturasının çocuklarına kesilmesinin insani ve ahlaki bir davranış olmadığını ifade eden Mustafa Özköse, Esed'ten çocuklarını Türkiye'ye göndererek kendilerini sevindirmesini istedi. Çocuklarının bir an önce Türkiye'ye dönebilmeleri için sürekli dua ettiklerini dile getiren Mustafa Özköse, 'Telefonunun her çalışında Adem ve Hamit'in dönüş haberini alacağız diye heyecanlanıyoruz' diye konuştu.


ÜMİDİMİZİ hiç yitirmedik

Hamit Coşkun'un ağabeyi Yahya Coşkun kayıp gazetecilerin dönüşü konusunda "Ümidimizi hiç yitirmedik" diye konuştu. Yahya Coşkun, BM Suriye Temsilcisi Kofi Annan'a seslenerek, 'Eğer Annan, Suriye'de akan kanın durdurulması ve gözaltında tutulan mağdurları serbest bırakmakta kararlıysa bu kervana bizim çocuklarımızı da katsın' dedi. Annan Planı'nın devreye girmesine rağmen bölgeden gelen haberlerin endişelerini artırdığını söyleyen Yahya Coşkun, 'Suriye'de 38 gündür göz altında tutulan Türk gazetecilerin serbest bırakılması Türkiye'nin büyük devlet olması açısından önem taşımaktadır. Gazetecilerin serbest bırakılması çalışmalarında İran'ın samimiyetine de inanıyoruz. İran, Türk gazetecilerin serbest kalmaları konusundaki girişimleri ile bölgede savaş çıkarmak isteyenleri engellemiş olacaktır' dedi.



12 yıl önce