|

Hesap verecekler

Tahşiye operasyonunda dönemin özel yetkili savcıları, bombalar üzerinde parmak izleri bulunan polisler hakkında hiçbir işlem yapmadı. Bombaları apartman yönetisiyle birlikte bulduklarını söyleyen polisler yeniden yargılanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 22:55 - 22/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Tahşiye komplosunda bulunan Zir Vadisi’nin kardeş bombaları, Gülen hakkında “Silahlı Terör Örgütü Kurucusu ve Yöneticisi” suçlamasıyla arama kararı çıkarılmasına neden olmuştu. Tahşiye komplosunda, arama tutanağı ile çelişkili ifade veren “parmak izli” polislere özel yetkili mahkemenin duruşma savcısı tarafından suç duyurusunda bulunulması gerekirken komplocu polisler hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Tahşiye operasyonu öncesi verilen istihbaratta “bomba” kelimesinin geçmediği ancak bomba teknik ekipleri operasyon bölgesinde hazır beklediği ortaya çıktı. 

İstanbul Terörle Mücadele ekipleri , Mehmet Doğan önderliğindeki Risale-i Nur talebelerinin sohbet evi olarak kullandıkları adreste 22 Ocak 2010’da yaptığı aramada bomba ve mühimmat buldu. Özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, bulunan bombaları delil göstererek, Mehmet Doğan ve arkadaşlarını tutukladı. Bilirkişi bulunan bombaları inceledi. İnceleme sonucunda bombalar üzerinde aramayı yapan polislerin parmak izleri bulundu.  

Arama-el koyma tutanağında yazılanlar ile tanık ifadelerindeki çelişkilere rağmen bu işleme katılan emniyet görevlileri hakkında özel yetkili mahkeme tek bir işlem bile yapmadı.  Kararı ise, sahte çürük raporu ve Dink suikastı soruşturmalarını yöneten Hikmet Usta verdi.

O polislere inceleme

Paralel yapıya yönelik soruşturma kapsamında 14 Aralıkta düzenlenen Tahşiye operasyonunda yapılanmanın emniyet beyni ile medya uzantıları hedef alınmıştı.  . Bomba bulan ekibe yönelik inceleme ise devam ediyor.  

#Tahşiye
#Zir Vadisi
#Gülen
#Tahşiye operasyonu
#Mehmet Doğan
9 yıl önce