|

Himm'et'leri paralel yapıya para kaynağı yapmışlar

Kamudaki ihaleleri inceleyen polis, paralel yapının "himmet" adı altında topladığı etleri, kurum ve kuruluşlara şartnamelerde usulsüzlük yaparak sattığını tespit etti. Bağışlanan fakat kurban edilmeyen büyük çoğunluktaki büyük ve küçükbaş hayvanların "Paralel Yapı" ile bağlantılı firmalarca kesilerek işlendiği öne sürüldü.

Yeni Şafak
13:45 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:07 - 6/05/2015 Çarşamba
AA

Kamudaki ihaleleri incelemeye alan polis, "himmet" adı altında toplanan on binlerce büyük ve küçükbaş hayvan etinin bazı kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere, şartnamelerde usulsüzlük yapılarak satıldığını tespit etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, "Paralel Yapı"ya yönelik soruşturmaları her yönüyle derinleştiriyor.



KPSS ve TÜBİTAK soruşturmaları başta olmak üzere "Paralel Yapı"ya yönelik Ankara merkezli operasyonlarda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ile soruşturmaya yardım eden kurumların hazırladıkları raporlar doğrultusunda, "himmet" adı altında toplanan yardımların, örgüte kaynak sağlamak amacıyla kullanıldığı belirlendi. Paranın yanı sıra paraya çevrilebilen her türlü yardımı da kapsayan bağışların arasında büyük ve küçükbaş hayvanların da bulunması üzerine polis, toplanan hayvanlara ait etlerin "Paralel Yapı"yla bağlantılı firmalarca işlenerek kamu kurum ve kuruluşlarına satıldığını tespit etti.



Bu bilgi doğrultusunda kamunun yaptığı et alım ihalelerinin mercek altına alındığı bildirildi. Yapılan ilk tespitlerde bağış adı altında toplanan on binlerce hayvandan çok az bir bölümünün kurban edildiği, etlerinden bir kısmının ise bağış sahibine Kurban Bayramı öncesinde ulaştırıldığı tespit edildi.



Paralel Yapı'ya kaynak sağlandı


Kurban edilmeyen büyük çoğunluktaki diğer büyük ve küçükbaş hayvanların ise "Paralel Yapı" ile bağlantılı firmalarca kesilerek işlendiği öne sürüldü.



Etlerin, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin düzenlediği ihalelere girilmek suretiyle kamuya satıldığı da iddia edilirken, söz konusu ihale kabul ve ihale komisyonlarında da "Paralel Yapı"nın izlerine rastlanıldığı belirtildi.



Komisyonlarda görev yapan bazı üyelerin şartnamelerde usulsüzlük yaptığı ve ihaleleri kendilerine yakın firmaların almasını kolaylaştırarak "Paralel Yapı"ya kaynak sağladığı öne sürüldü.



17 Aralık operasyonundan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birkaç ihale komisyonunda başkan ve üyelerin değiştiği, çoğu kamu kurum ve kuruluşundaki ihale komisyonlarında ise "Paralel Yapı"nın varlığını sürdürdüğü iddia edildi.



Emniyetin diğer kamu kurum ve kuruluşlardaki çeşitli ihaleleri de bu kapsamda inceleyeceği öğrenildi.



sonuçları için tıklayın.



#Paralel yapı
#usulsüzlük
#himmet
#gülen cemaati
9 yıl önce