|

'Hipnozcu Yarbay' bu kez uyutamadı

Kayseri'de garnizonla ilgili bir belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddia edilen 3 astsubayın 'hipnozla' ifadesini aldığı ve işkence yaptığı iddiasıyla yargılanan emekli Yarbay Gürol Doğan, 7.5 yıl hapse mahkum edildi. Hakim Kemal Alver'e hakaretten de yargılanan Doğan'a avukatları da suç duyurusunda bulunmuştu

Aa
00:00 - 30/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 01:25 - 30/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
'Hipnozcu Yarbay'  bu kez uyutamadı
'Hipnozcu Yarbay' bu kez uyutamadı

Kayseri'de Hava İkmal Bakım Merkezi'de görev yapan 3 astsubayın askeri belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınması sürecinde, astsubaylara hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla yargılanan emekli Yarbay Gürol Doğan, toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ'ın şikayeti üzerine geçen 12 Ocak günü tutuklanan Emekli Yarbay Gürol Doğan'ın yargılandığı Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada dün karar çıktı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık emekli Yarbay Gürol Doğan katıldı. Davacı astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ ise duruşmaya gelmedi.

TEK TARAFLI HİPNOZ OLMAZ!

Gürol Doğan'ın avukatı Murat Savur, müvekkili hakkındaki suçlamaların doğru olmadığını, davacı astsubaylarla gece görüşme yapıp işkence yaptığı iddialarının asılsız olduğunu ileri sürdü. Savur, 'Gürol Doğan hakkında işkence yaptığına dair dosyada ciddi hiçbir delil yoktur. Davacı astsubaylar için tutukluluk sürecinde 12 kez sağlık raporu alınmış, bu raporlarda da işkence bulgusuna rastlanmamıştır. İddianamede de ciddi hiçbir delil yoktur. Uzman raporunda hipnozun karşı tarafın da kabul etmesiyle gerçekleşmesi mümkündür. Tek taraflı hipnoz yapılamaz. Gürol Doğan'ın beraat etmesini veya tahliye edilmesini istiyorum' dedi.

BERAATIMI İSTİYORUM

Emekli Yarbay Gürol Doğan da, yaptığı savunmada suçlamaları kabul etmediğini, iddia makamının suçlamalarına katılmadığını belirterek, 'İddia makamının mütalaasına iştirak etmiyorum. Böyle bir suç işlemedim. Beraatımı istiyorum' diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanık Gürol Doğan hakkında 'Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları' kapsayan TCK'nın 94/4 maddesi uyarınca davacı her astsubaya ilişkin 2 yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Kayseri'de garnizonla ilgili bir belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddia edilen astsubay Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç, Ankara Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından 17 Mart 2009'da yapılan duruşmada 'Resmi evrak üzerinde tahrifat yapmak' suçundan tutuklanmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Serbest bırakılan 3 astsubay, emekli Yarbay Gürol Doğan hakkında kendilerine işkence yaptığı ve hipnozla ifadelerini aldığı iddiasıyla dava açmışlardı.


Hakime hakaretten de yargılanıyor

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Ocak 2010'da yapılan ilk duruşmada tutuklanarak cezaevine gönderilen Emekli Yarbay Gürol Doğan hakkında, yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başkan hakim Kemal Alver'e ve savcı Kenan Karabeyeser'a hakaret suçundan iki ayrı dava açıldı. Emekli Yarbay Doğan, bu iki davada halen yargılanıyor.



14 yıl önce