|

Hırsızlar, öğrencilerin burs paralarını çaldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bayram tatilinde 5 okuldan öğrenci burs paraları ve bir çok elektronik malzeme çalan 6 zanlı yakalanarak göz altına alındı.

Cihan
00:00 - 21/11/2010 Pazar
Güncelleme: 16:24 - 21/11/2010 Pazar
Yeni Şafak
Hırsızlar, öğrencilerin burs paralarını çaldı
Hırsızlar, öğrencilerin burs paralarını çaldı

Alanya Nezihe Soydan Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Barbaros Azakoğlu İlköğretim ve Hamdullah Eminpaşa Koleji'nde, okul müdür ve yardımcılarının kapıları kırılarak hırsızlık olayı yaşandığı öğrenildi. 9 günlük bayram tatilinde zanlılardan R.A. (18), İ.A. (16), M.G. (15), F.D.P. (16), S.Ç. (16) ve Z.Ö. (18) okullardan öğrencilerin burs paraları başta olmak üzere güvenlik kamerası kayıt cihazı, bilgisayar parçaları, sinevizyon cihazı, diz üstü bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik malzemelerini ve kantinlerden gıda ile bir miktar para çaldığı tespit edildi. İlk olay 13 Kasım'da Nezihe Soydan Ticaret Meslek Lisesi'nde yaşandı. 17 Kasım'da Hamdullah Emin Paşa Koleji ve İmam Hatip Lisesi'ne, 3 gün sonra da Barbaros Azakoğlu İlköğretim ile Kız Meslek Lisesi'nde hırsızlık olayları yaşandı. Polis, zanlıların girdiği okulların müdür ve müdür yardımcılarının kapılarının, kırılarak zarar gördüğünü tespit etti.

Zanlıların, çaldıkları elektronik cihazları bir bilgisayarcıya sattığı kaydedildi. Olayla ilgili göz altına alınan şahıslar yarın adli mercilere çıkarılacak.

13 yıl önce