|

Hrant Dink cinayetinde şüpheli

Paralel yapı operasyonunda tutuklu bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Dink soruşturması kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Daha önce ifadesi alınan Akyürek, “sorumlu o” diyerek Yılmazer’i işaret etmişti

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:02 - 29/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada ihmalleri olduğu gerekçesiyle ifadeye çağırılan kamu görevlilerine bir yenisi daha eklendi. Dink cinayeti sırasında o dönem İstanbul İstihbarat C Şube Müdürlüğünü yürüten Ali Fuat Yılmazer şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırıldı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na bağlı Cumhuriyet Savcılarından Yusuf Hakkı Doğan, paralel yapıya yönelik 22 Temmuz’da yapılan operasyon kapsamında yasadışı dinleme yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Yılmazer için Silivri Cezaevine yazı gönderdi. Daha önce İsmi Hrant Dink suikastindeki ihmal iddialarıyla birlikte anılan ve görevden alınan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Hrant Dink cinayetine ilişkin devam eden soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermişti.

AKYÜREK İŞARET ETMİŞTİ

Akyürek, savcılığa verdiği ifadede “Ali Fuat Yılmazer o dönemde İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü idi. Esas bu işlerden sorumlu şubenin başındaydı” cümlelerini kullanarak cinayette ihmal iddialarıyla ilgili Yılmazer’i işaret etmişti.

OGÜN SAMAST BU KEZ TANIK

Cinayetin katil zanlısı Ogün Samast savcı Yusuf Hakkı Doğan’a mektup göndererek cinayetle ilgili konuşmak istediğini aktarmıştı. İfadeye çağırılan kamu görevlileri arasında bulunan Eski İstanbul Valisi Celalettin Cerrah ise soruşturma savcısına, avukatının yurtdışında olduğu için mazeret bildirildiği öğrenildi.

Bakanlıktan soruşturma izni

Hrant Dink suikastını soruşturan Savcı Yusuf Hakkı Doğan, daha önce de eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler’in de aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisini ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.  Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz Eylül ayında Cerrah’ın da aralarında bulunduğu bu 9 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermişti.  

#Hrant Dink
#Ali Fuat Yılmazer
#Yusuf Hakkı Doğan
9 yıl önce