|

HSYK'dan İzmir Savcılığı'na dayak incelemesi

Aa
00:00 - 14/12/2011 Wednesday
Güncelleme: 18:52 - 14/12/2011 Wednesday
Yeni Şafak
HSYK'dan İzmir Savcılığı'na dayak incelemesi
HSYK'dan İzmir Savcılığı'na dayak incelemesi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) İzmir'de bir polis merkezinde bir kadını darp olayıyla ilgili savcılığın herhangi bir ihmali olup olmadığına ilişkin inceleme başlattı.

Olayla ilgili herhangi bir soruşturma açılmadığı, ihmal olup olmadığına ilişkin bir dosya açılarak inceleme başlatıldığı öğrenildi.

İnceleme sonunda ilgililer hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına ilişkin karar verileceği, ayrıca İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ile ilgili de herhangi bir soruşturma bulunmadığı bildirildi.

Karakolda bir kadının darp edilmesi olayıyla ilgili, savcılığın eksik soruşturma yaptığı iddia edilmişti.



Karakolda dayağın fotoğrafı

İzmir'deki Karabağlar Karakolu'nda polisler tarafından dövülen Fevziye Cengiz'in kendi cep telefonuyla çektiği ve yüzündeki izleri gösteren fotoğraf dava dosyasında delil olarak yer aldı.


Fotoğraf, adli tıp uzmanının 'basit ekimoz' raporunun aksine Cengiz'in sağ yanağındaki derin izler dikkat çekti.

Bilirkişi raporunun da taraflı olduğu ve soruşturmayı etkilediği iddia edildi.


Cumhuriyet Savcısı tarafından bilirkişi olarak atanan polisler M.D., M.K. ve Ü.D.'nin, dayak görüntülerinin bazı yerlerinden çıktı alarak soruşturma evrakına yorumlarıyla ekleyip teslim ettikleri belirtildi.


Raporda, polislerin dayağından çok, kadının gösterdiği mukavemet yorumlarının yer aldığı kaydedildi. Fevziye Cengiz, eşi Murat Cengiz ile birlikte dün mülkiye müfettişlerine yaklaşık 4.5 saat ifade verdi.


12 years ago